Tenis

Haase do kraja u Austriji

Ivor Krapac • subota, 06.08.2011.
Haase do kraja u Austriji
Foto: EPA

Robin Haase upotpunio je dosad najuspješniji tjedan na nekom ATP turniru dolaskom do naslova na zemljanim terenima Kitzbühela. Za svoju prvu titulu na ATP Touru, 24-godišnji Nizozemac je u subotu u finalu svladao Španjolca Alberta Montanesa...

Iako je iskustvo u završnim mečevima na Touru bilo na strani suparnika, Robin Haase je nakon svojeg prvog ATP finala u karijeri otišao s terena kao pobjednik. Vodeći nizozemski tenisač proslavio je 6:4, 4:6, 6:1 protiv Alberta Montanesa, čime se obogatio s 72.600 eura i 250 bodova za ATP ljestvicu. S tim ulovom, Haase će se u ponedjeljak prvi put u karijeri probiti među prvih 50 na svijetu, uz pomak s trenutnog 53. mjesta.

Pored toga, 24-godišnjak iz Haaga može se pohvaliti i da je prvi Nizozemac s ATP naslovom nakon Martina Verkerka, koji je 2004. bio pobjednik na zemlji Amersfoorta. Postao je i osmi tenisač sa svojom prvom titulom na Touru u 2011., drugi u razmaku od tjedan dana, nakon što je Aleksandr Dolgopolov prošle nedjelje slavio prvijenac u Umagu.

Za prvi korak prema subotnjoj pobjedi, Haase je kod vodstva od 5:4 došao do jedinog breaka na bilo kojoj strani u prvom setu, dok je na svojem servisu ostao čvrst, spasivši svih pet Montanesovih break-lopti u tom dijelu meča. Španjolac je uzvratio u drugom setu, ali u trećem je sve išlo u Nizozemčevom smjeru, s dva breaka i spašene dvije break-lopte u odlučujućoj dionici.

Haase slavi, dok Montanes može žaliti zbog petog poraza u finalu nekog ATP turnira. Ostao je na pet titula, sve na zemlji, a posljednje dvije u protekloj sezoni, u Estorilu i Stuttgartu.

ATP Kitzbühel, 6.8.2011., finale: Haase (Nizozemska) - Montanes (Španjolska) 6:4, 4:6, 6:1.

Parovi, finale: Bracciali/S. Gonzalez (Italija/Meksiko, 4) - Ferreiro/Sa (Brazil) 7:6(1), 4:6, 11:9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!