Rukomet

Ilić i Ahlm sredili Poljake

Zvonka Keliš • nedjelja, 07.08.2011.
Ilić i Ahlm sredili Poljake
Foto: Dario Dodić

Poljski Orlen kup ove je godine pripao momčadi Kiela. Njemački je viceprvak u borbi za prvo mjesto svladao domaćina, Wislu Plock, 31:29.

Wisla Plock – THW Kiel: 29:31 (13:15)

POLJSKA - Orlen Arena, Plock ; Gledatelja: 3500

Wisla Plock: Seier, Wichary, Dudek; Bäckström, Miszka (3/3), Spanne (1), Wisniewski (2), Kwiatkowski (2), Toromanović (3), Syprzak (1), Chrapkowski (4), Eklemović (3), Kubisztal (5), Kavas (2), Dobelsek (1), Twardo, Paczkowski (2)

THW Kiel: Omeyer, Palicka, Krieter; Andersson (5), Lundström (2), Dragićević, Sprenger (1), Ahlm (7), Kubes, Reichmann, Zeitz, Palmarsson (2), Narcisse (6), Müller, Ilić (8/3), Klein

Isključenja: Wisla: Twardo (19.), Kwiatkowski (20., 55.), Dobelsek (37.), Kubisztal (48.) / THW: Andersson (17., 46.), Ilić (30.), Kubes (56.)

Sedmerci: Wisla: 3/3; THW: 3/4

Pred 3 500 gledatelja u poljskoj Orlen Areni dvije neporažene momčadi na turniru borile su se za prvo mjesto. Bolji od poljskoga prvaka i samoga domaćina Orlen kupa, Wisle Plock, bio je njemački Kiel. Na krilima Momira Ilića i kapetana Marcusa Ahlma Kiel je slavio 31:29.

Trener Nijemaca, Alfred Gislason, ni u ovoj utakmici nije mogao računati na Filipa Jichu koji i dalje ima problema s Ahilovom tetivom, no u igru se ipak vratio Christian Zeitz.

Početno vodstvo na utakmici pripalo je Kielu zahvaljujući pogotcima Palmarssona,Ahlma te Anderssona koji u 15. minuti pogađa za 8:6. Nakon toga uslijedilo je isključenje Anderssona te prvo vodstvo gostiju u 18. minuti. Poljski je prvak potom sam sebe oslabio. Prvo je isključenje zaradio Twardo, da bi nekoliko trenutaka kasnije na klupu sjeo i Paczkowski. Međutim, Zebre to nisu iskoristile već su se dovele u situaciju da ponovno love rezultat. Uz Gislasonov time-out rukometaši Kiela počinju se buditi te do kraja poluvremena preokreću rezultat u svoju korist. Kiel tako na odmor odlazi s vodstvom 15:12.

I u posljednjih 30 minuta Gislason je napravio promjene. Palicka je na golu zamijenio Omeyera, dok je Lundström ušao umjesto Kleina. Do promjena je došlo i kod domaćina koji su ubrzo potom stigli do izjednačenja 15:15 nakon čega je uslijedilo šest minuta bez pogodaka. Prvi gol za Kiel u drugome poluvremenu postigao je Ahlm nakon desetak minuta igre. Igralo se potom gol za gol, dok Ilić nije krenuo u seriju, a Omeyer obranio dva sedmerca. Poljaci se ipak ne predaju te dolaze na samo gol zaostatka, 24:25, a čak ni vodstvo Kiela 28:25 u 56. minuti nije zaustavilo Poljake. Dvije minute prije kraja Wisla Plock ponovno se približila na gol zaostatka (28:29). Stvari u svoje ruke tada uzimaju najbolji strijelci večeri, Ilić i Ahlm, čime Kiel uz zvuk sirene odnosi pobjedu na Orlen kupu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ilić sa osam postignutih pogodaka, dok je Ahlm zabio njih sedam. Najbolji kod domaćina bio je Kubisztal sa pet golova.

Nakon slavlja u Poljskoj, rukometaše Kiela po povratku kući očekuje nova provjera. U srijedu će se u Bad Bramstedtu suprotstaviti domaćinima u još jednoj pripremnoj utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometEuropske lige

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!