Tenis

Štepaneku "najveći naslov u karijeri"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 08.08.2011.
Štepaneku "najveći naslov u karijeri"
Foto: Davor Sajko

Iako je početkom tjedna u ždrijebu bio velik broj većih kandidata za naslov, u nedjelju je s trofejem u rukama na središnjem terenu ATP turnira iz serije 500 u Washingtonu pozirao - Radek Štepanek. Nakon više od dvije godine, od San Josea u veljači 2009., 32-godišnji Čeh ponovno je uzeo naslov na ATP Touru, a titula do koje je došao u finalu protiv prvog nositelja Gaela Monfilsa mu je peta u karijeri na ovoj razini...

Radek Štepanek dovršio je neočekivani pohod do naslova u Washingtonu sa 6:4 i 6:4 u nedjeljnom finalu protiv prvopostavljenog Gaela Monfilsa. Nešto svježiji od svojeg francuskog suparnika, koji je večer ranije u polufinalu igrao "triler" protiv Johna Isnera i zbog kišnih prekida završio taj meč iza jedan u noći po lokalnom vremenu, iskusni Čeh slavio je uz break u ranoj fazi oba seta, za 2:1 u prvom i 1:0 u drugom, nakon čega se više nije osvrtao. Na svojem servisu bio je čvrst, bez suočavanja s break-loptom.

Štepanek je prethodne naslove slavio 2006. u Rotterdamu, '07. u Los Angelesu i pretprošle godine u Brisbaneu i San Joseu, dok u finalu nekog ATP turnira nije bio od Brisbanea s početka prošle sezone, kada ga je na završnoj prepreci nadjačao Andy Roddick. Kako je otkrio, pobjeda u Washingtonu ima veliku vrijednost: "Ovo mi je dosad najveći naslov u karijeri, a došao je u kasnoj fazi karijere, pa mi puno znači što i u ovoj dobi mogu odigrati sjajno i dobivati Top 10 igrače na putu do titule".

Čeh je dodao da mu je plan bio igrati što agresivnije, po običaju, s puno izlazaka na mrežu, a s tim planom, postao je prvi češki pobjednik na ovom turniru nakon 1992. godine, kada je slavio Petr Korda, koji mu je sada trener.

S obzirom da je još uvijek dovoljno dobar, Štepanek je dodao da ne namjerava stati. "To je kao s vinom, kako prolaze godine, sve je bolje", rekao je: "Trudit ću se ostati kompetitivan na ovoj razini sve dok mi se tijelo ne raspadne. Vrlo je teško jer se svi kreću vrlo brzo, a znamo da brzina odlazi s vremenom, ne možeš protiv majke prirode - no, vrlo sam zadovoljan i sretan što se isplaćuje trud koji sam uložio kroz godine, još uvijek se mogu nositi i s igračima s vrha".

ATP Washington, 7.8.2011., finale: R. Štepanek (Češka) - Monfils (Francuska, 1, WC) 6:4, 6:4.

Parovi, finale: Llodra/Zimonjić (Francuska/Srbija, 3) - Lindstedt/Tecau (Švedska/Rumunjska) 6:7(3), 7:6(6), 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 12:38
    Svaka mu cast, stvarno, sa 30 % prvog servisa dobit u finalu :) Skracenim lopticama od monfilsa je pravija majmuna :)
    Obrisan korisnik