Košarka

Barcelona odabrala zamjenu za Rubija

Borna Rupnik • srijeda, 10.08.2011.
Barcelona odabrala zamjenu za Rubija
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Barcelone ovog su ljeta ostali bez pomoći Rickyja Rubija, no bit će jači za odličnog razigravača Caje Laboral, Marcelinha Huertasa, koji je karijeru odlučio nastaviti u Kataloniji...

Brazilski reprezentativac s talijanskom putovnicom, 28-godišnji Marcelinho Huertas, novi je član španjolskog prvaka Barcelone. Vjernost ima je obećao na četiri sezone, a pretpostavlja se da ga je Barcelona platila više od milijun i pol eura.

Huertas u Barcelonu dolazi iz Caje Laboral, momčadi za koju je prošle sezone nastupao i hrvatski centar Stanko Barać. No, i Barać je odabrao odlazak kada su zadovoljavajuću odštetu ponudili turski predstavnici Anadolu Efesa.

Marcelinho Huertas prošle je sezone postizao 9,9 koševa po susretu, a tome je u prosjeku dodavao gotovo šest asistencija. Slovi za ponajboljeg playmakera u španjolskom prvenstvu.

"Presretan sam jer mi se ispunjava san igranja za Barcelonu. Pregovori su bili dugački i teški, ali nikada nisam gubio nadu", izjavio je Huertas po dolasku u središte Katalonije. Doveden je prije svega kao zamjena za Rickyja Rubija, koji će se okušati u NBA ligi, u dresu Minnesota Timberwolvesa. "Nadam se da ću ispuniti očekivanja", rekao je Huertas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!