Rukomet

Červar: "Možemo u Ligu prvaka"

Mario Glasnović • srijeda, 10.08.2011.
Červar: "Možemo u Ligu prvaka"

Lino Červar uskoro će krenuti u svoju treću sezonu na klupi makedonskog Metalurga. Kakva su očekivanja bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije i čemu se nada, otkrio je u intervjuu za rukometni portal Balkan-handball.com.

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nalazi se na pripremama sa Metalurgom iz Skopja. Makedonski prvak početkom rujna će se naći na kvalifikacijskom turniru u poljskom Kielceu gdje će se boriti za Ligu prvaka.

"Nakon što smo u dvije godine osvojili sve u makedonskom rukometu, uprava se potrudila i pokušat ćemo napraviti korak dalje, a pod tim mislimo na Europu. Klub se pojačao s nekoliko igrača za koje smatramo da su nam trebali. Na kvalifikacije gledamo pozitivno, smatram da je trenutak da Metalurg uđe u Ligu prvaka. Naravno da prvo trebamo pobijediti u kvalifikacijama, ali mislim da ne bismo razočarali ako budemo bili u društvu najboljih", otkrio je Lino Červar svoja europska nadanja s Metalurgom.

Metalurg je s pripremama počeo 20. srpnja, a momčad se uigravala i pripremala za novu sezonu u Skopju te u Staroj Pazovi. Od ponedjeljka će sudjelovati na tradicionalnom turniru u Doboju gdje će sudjelovati osam momčadi. Na 43. Turniru prvaka uz Metalurg će igrati Barcelona, Gummersbach, Chambery, AEK Atena, Tartan Peršov, Pick Szeged i domaća Sloga.

Nakon spomenutog natjecanja očekuje ih kvalifikacijski turnir na kojem će tražiti svoje mjesto u rukometnoj Ligi prvaka. Metalurg će igrati protiv izraelskog Maccabija, a ukoliko pobijede igrat će s pobjednikom susreta Hafnarfjardar – Haslum.

"Koliko vidim proglasili su nas za favorita kvalifikacijskog turnira, no uvijek se držim onog stava u svojoj trenerskoj karijeri da svakog protivnika respektiram, ali da se nikoga ne bojim. Treba sve to pokazati na terenu, ali neće biti lako. Ne smijemo podcijeniti niti jednog protivnika. Maccabi je prvak Izraela, Hafnarfjardar je pobjednik islandske lige, a Haslum prvak Norveške. To su sve dobre rukometne škole i zato prognozu prema kojoj smo favoriti trebamo pokazati na terenu. Mislim pozitivno, vjerujem u svoju ekipu i mislim da možemo ući u Ligu prvaka", izjavio je strateg makedonskog prvaka.

Metalurg će, ako uđe u Ligu prvaka, imati težak posao jer u prvenstvu ima imperativ pobjeđivati, a igranje na više kolosijeka nije lako. No, Červar vjeruje u uspjeh svoje momčadi i smatra da su njegove ambicije utemeljene.

"Imamo dobru ekipu, a ja nisam jedan od onih trenera koji vole gubiti. Volim pobjeđivati i naravno da bismo htjeli ispuniti sva četiri cilja. To znači da treći put zaredom budemo prvaci Makedonije i da četvrti put zaredom osvojimo Kup. To bi bilo fantastično", izjavio je 61-godišnji rukometni stručnjak.

"Osim toga, naše ambicije su da u Regionalnoj ligi igramo dobro. Volio bih da igramo Final Four, ali i da se u Ligi prvaka borimo za prolaz u drugi krug. Naravno da su to jako velike želje i to je naš maksimum, no bio bih zadovoljan s dvostrukom krunom u Makedoniji i ulaskom u Ligu prvaka. Metalurg je ambiciozan klub i želimo u sva četiri natjecanja ostvariti dobre rezultate", zaključio je Mago di Umago.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!