Nogomet

Sjeverna Irska potopila Farske Otoke

Mario Glasnović • srijeda, 10.08.2011.
Sjeverna Irska potopila Farske Otoke
Foto: Kristijan Komarica

Uz brojne prijateljske utakmice koje su bile na rasporedu u srijedu odigrana je i jedna kvalifikacijska utakmica. Reprezentacija Sjeverne Irske na domaćem terenu pobijedila je Farske Otoke rezultatom 4:0.

U skupini C kvalifikacija za Europsko prvenstvo snage su odmjerile reprezentacije Sjeverne Irske i Farskih Otoka. Na Windsor Parku u Belfastu sjevernoirska reprezentacija s četiri pogotka u mreži ispratila je svoje protivnike s Farskih Otoka.

31-godišnji stoper Fulhama Aaron Hughes načeo je mrežu gostiju kada je precizno pogodio nakon samo pet minuta utakmice. Iako je Sjeverna Irska imala posjed lopte i puno više prilika za postizanje pogodaka, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćih nogometaša.

U nastavku utakmice vidjeli smo tri pogotka. Na 2:0 povisio je veznjak Glasgow Rangersa Steven Davis u 66. minuti utakmice. Samo pet minuta kasnije pogodio je i Celticov veznjak Patrick McCourt, a asistirao mu je stoper Crvenih vragova Jonny Evans.

Zasluženu pobjedu Sjeverne Irske zaključio je McCourt svojim drugim pogotkom dvije minute prije kraja susreta. Sjevernoirska reprezentacija svojom drugom pobjedom u kvalifikacijama popela se na treće mjesto skupine C.

Kvalifikacije za Euro 2012.
Sjeverna Irska - Farski Otoci 4:0

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Largo LaGrande10.08.2011. u 23:55
    Sjeverna Irska je treća, a ne četvrta na tablici.
    Largo LaGrande