Nogomet

Jurčić: "Sada imam slatke brige"

S Maksimira:Borna Rupnik • petak, 12.08.2011.
Jurčić: "Sada imam slatke brige"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je na vrlo dobar način odradio uvertiru posljednje pretkolo Lige prvaka. Karlovac je na Maksimiru pet puta morao po loptu u mrežu, Dinamo je izmamio pljesak i skandiranje s tribina, a Krunoslav Jurčić posvetio se i Karlovčanima i Šveđanima...

"Zadovoljstvo je nakon ovakve utakmice veliko", počeo je Dinamov trener Krunoslav Jurčić svoj komentar pobjede nad Karlovcem 5:0.

Prije susreta naglasio je svojim igračima da ne smije biti opuštanja, premda je većina misli već bila usmjerena prema novom europskom dvoboju: "Bilo mi je važno da odigramo konkretno, zato sam potencirao profesionalizam kod svojih igrača. Naboj inače u ovakvim susretima prije europskih ogleda zna biti na jednoj različitoj razini".

Ipak, na odmoru je kod 1:0 savjetovao nogometaše da trebaju biti još bolji: "Nisam bio zadovoljan razinom koncentracije i brzinom ulaska u realizaciju".

Ističe se i podatak da su pogotke postigli svi igrači Dinama koji su ušli s klupe, Milan Badelj, Mario Šitum i Fatos Beqiraj. "Dobra je bila njihova reakcija. Veseli me i da su zabili i Krstanović i Beqiraj. Što se napadačkog dvojca za Malmö tiče, imam viziju, ali pričekajte srijedu. Glavno je da su mi sva trojica napadača raspoložena, sada imam slatke brige. Ne znaju ni oni tko će zaigrati, zdrava konkurencija je dobra za momčad".

Badeljov je nastup bio pod znakom upitnika, a njegovo uvođenje u igru Jurčić je prokomentirao sljedećim riječima: "Osjeća sad male posljedice poslije napora, no nisam želio da ima stanku od desetak dana. Vjerujem da će biti spreman za Malmö".

"Sammir je osjetio zatezanje aduktora pa je zato izašao. Nismo željeli ništa riskirati s njim, isto kao ni s Kovačićem", dodao je Dinamov strateg.

Malmö

Sada se Jurčić u potpunosti okreće Šveđanima: "Mi ovakvim pobjedama osvajamo prvoligaške bodove, ali i stvaramo atmosferu za Europu. Pomicanjem utakmice na petak dobili smo priliku za dobar trening u ponedjeljak".

"Za neke velike promjene više nemamo vremena. Bitno je da držimo ovako dobru atmosferu u svlačionici. Vrijeme do srijede iskoristit ćemo za gledanje snimki, to nisam želio raditi prije Karlovca. Ali zapamtio sam da treba paziti na njihovog napadača Larssona. Na njega idu dubinske lopte, a Malmö će nas pokušati nadjačati protunapadima", pričao je Krunoslav Jurčić.

"Protiv Karlovca se dosta igralo na bokove jer je to osnova za probijanje blokova momčadi koje se zatvore na Maksimiru. A moj kolega Lušić je zaigrao onih 3-5-2 s gustom sredinom. Pružila se prilika da Cufre na desnoj strani zamijeni Vrsaljka, a on je odličan profesionalac, s njim nema problema gdje god ga postavite. Bitno mi je da je odigrao svih 90 minuta, premda on može više dati na poziciji stopera".

Između dvije utakmice u četvrtog pretkolu Lige prvaka Dinamo će na gostovanje u Osijek. Odgode te utakmice neće biti, iako su u taboru hrvatskog prvaka razmišljali o toj mogućnosti.

"Taj dvoboj nam dolazi u jako nezgodno vrijeme. Igra se u subotu navečer, a mi već u ponedjeljak ujutro putujemo u Švedsku. Razmatrali smo odgodu, međutim, nemamo kada odraditi taj susret. Zato idemo igrati u Osijek, ali uz više rotacija u momčadi nego obično", objasnio je.

Kako se Dinamov trener osjeća prije tako važnog koraka u Dinamovoj sezoni, ali i svojoj karijeri? "Ne osjećam se bitno drukčije nego prije Neftčija".

"Samo nemojte reći da je Malmö povijesna utakmica", dodao je Jurčić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 22:36
    mislim da je to dobro jednom bilić objasnio, kako su prije svi htjeli drugu igrat doma, kao budemo napunili stadion i protivnik će se usrat i mi dobit..to je prošlost..sad svi vole odigrat dobro doma prvu, po mogućnosti ne primiti gol,pa u uzvratu lijepo vrebat iz kontre i ako zabiješ gotova... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • russell13.08.2011. u 11:23
    šta je da je, fer je jurčić
    russell
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 10:01
    sad ovi koji nevole jurčića komentiraju: "opet glupi jurčičev kontrolirani nogomet, samo 5 komada u mreži, sramota"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 09:54
    8 utakmvca ove sezone,7 pobjeda i 1 remi,gol razlika 17:1,prilično impresivno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 09:22
    mccmxi@ nije poanta u pljuvanju jurcica,ja ga kao osobu nepodnosim isto kao ibilica, ali ako je nesto dobro pohvalit cu kao sinoc gdje dinamo tempom lomi karlovac, super gust gledatti, ali zato necu biti slijep i reci dobro je kaoprotiv cibalije kad imas igraca vise i vodis 1-0 a nestvars sanse... [više na forumu]
    Obrisan korisnik