Rukomet

Veszprém i Kiel u finalu

Zvonka Keliš • nedjelja, 14.08.2011.
Veszprém i Kiel u finalu
Foto: Dragan Kovač

Drugi dvoboj Stogodišnjega turnira TBV Lemga donio je susret domaćina te mađarskoga Veszpréma. Momčad Renata Sulića i Mirka Alilovića na kraju je svladala domaćine 31:29 te se plasirala u finale turnira.

TBV Lemgo – MKB Veszprem 29:31 (14:11)

LEMGO - Lipperlandhalle, Lemgo
Suci: Bolus, Foitzik

TBV Lemgo: Lichtlein, Dresrüsse; Liniger 5/4, Theuerkauf 4/1, Preiß 4, Bechtloff 3, Johansson 3, Patrail 3, Schneider 3, Strobel 2, Kehrmann 1, Dietrich 1

MKB Veszprem: Alilović, Fazekas; Vujin 9/4, Terzić 5, Perez 5, Ivancsik, T. 3, Ilyes 3, Visovski 2, Ivancsik, G. 1, Csaszar 1, Korazija 1, Sulić 1

U drugom polufinalu turnira organiziranog povodom sto godina postojanja TBV Lemga snage su odmjerili domaćin, TBV Lemgo, te mađarska momčad MKB Veszprém. Slavljem nad domaćinima 31:29 Mađari su osigurali svoje mjesto u finalu, dok će Nijemci zaigrati u malome finalu, točnije, utakmici za treće mjesto.

Početkom utakmice dominirali su vratari, Lichtlein na jednoj strani te Alilović na drugoj te je stoga prvi pogodak postignut tek u petoj minuti utakmice. Zaslužan za njega bio je Kehrmann čime Lemgo dobiva početno vodstvo 1:0. Međutim, momčad bivšega trenera Lemga, Lajosa Mocsaija, pokazala je kako pripada u sam europski rukometni vrh. Odlična obrana presudila je napadu Nijemaca, dok na drugoj strani Veszprém pomoću Vujin prelazi u vodstvo 5:2. Lemgo se približava pogocima Strobela i Bechtloffa te se do 20. minute utakmice vraća na početak budući da Lemgo izjednačava na 6:6. U nastavku je Veszprém imao dosta problema u napadu što omogućava domaćinima vodstvo 10:7 u 24. minuti prvoga dijela. Do odlaska na odmor Lemgo samo povećava prednost te s konačnih 14:11 uveseljava svoje navijače.

Nastavak je donio dobru igru obje momčadi. No, kod 18:16 za domaćine, Renato Sulić napušta igru zbog zadobivene rane na glavi. 15 minuta prije samoga kraja Mađari su se približili na gol zaostatka (23:22). Potom su uslijedila isključenja na obje strane, Preiß je sjeo na klupu Lemga, dok je Veszprém zaigrao sa četiri igrača. Vujin tada ipak izjednačuje na 23:23 čime počinje velika borba. Odluka je pala dvije minute prije kraja kod 30:27 za mađarsku momčad. Lemgo je ostao bez snage za potpuni preokret, a Veszprém s 31:29 osigurava finale turnira.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Vujin s devet postignutih pogodaka. Najbolji kod domaćina bio je Liniger s pet golova.

Nedjelja donosi njemačko-mađarsko finale između Kiela i Veszpréma, dok se u utakmici za treće mjesto sastaju domaćin, TBV Lemgo te francuski prvak Montpellier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!