Nogomet

Video: Pletikosa debitirao porazom

Damir Žbulj • nedjelja, 14.08.2011.
Video: Pletikosa debitirao porazom
Foto: Davor Sajko

Hrvatska reprezentativna 'jedinica', Stipe Pletikosa, nakon što je pronašao novi klub te se ponovno skrasio u Rusiji, u subotu je debitirao za svoj Rostov. Međutim, premijerni nastup neće pamtiti po dobrom, jer je u dva navrata morao po loptu u mrežu, a njegova ekipa doživjela je u 20. kolu ruske lige i 12. prvenstveni poraz.

Stipe Pletikosa ovog ljeta je odlučio se za promjenu nogometne sredine. Zbog neigranja u Tottenhamu izgubio je mjesto prvog reprezentativnog vratara pa je pod svaku cijenu želio pronaći klub gdje će iz tjedna u tjedan stajati između vratnica. Nakon što mu je propao transfer u škotski Celtic, Stipe se odlučio za povratak u Rusiju, a izdašnu ponudu Rostova, trenutno 14-plasirane ekipe njihova prvenstva, nije mogao odbiti.

Pronalaskom novog kluba, vratio je i povjerenje izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Slaven Bilić ga je u susretu u srijedu protiv Irske ostavio na vratima čitavih 90 minuta, a već po dolasku u ruski Rostov debitirao je na vratima novog kluba, odigravši utakmicu 20. kola u kojoj je Rostov ugostio nogometaše Kubana iz Krasnodara, ekipu iz sredine ljestvice.

Plete je po prvu loptu u mrežu morao već u 23. minuti utakmice. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca s lijeve strane, sam na petercu ostaje Brazilac Zelao, koji neometan šalje loptu u desni kut gola domaćih. Stipe je ostao 'ukopan' na gol liniji, bio je na lopti, ali ipak nije uspio zaustaviti udarac.

Rostov je do izjednačujućeg pogotka stigao u 57. minuti utakmice. Slično kako su i primili pogodak, tako su i postigli. Ubacivanje s desne strane, glavom je u mrežu proslijedio Hector Bracamonte. Međutim, domaći nogometaši poraz nisu uspjeli izbjeći. U 63. minuti utakmice, Lacina Traore je izigrao obranu Rostova, na povratnu loptu natrčao je Marco Ne i iz blizine poslao loptu pod gredu. To je bio i konačan rezultat dvoboja, a napomenimo kako je kod domaćih bivši igrač Hajduka Dragan Blatnjak čitav susret prosjedio na klupi.

U ostalim subotnjim odigranim susretima Tomsk je poražen od Nalčika 0:2, moskovski Dinamo je na svom travnjaku porazio Terek 6:2, uz golove bivšeg ukrajinskog reprezentativca Voronjina, ali i Kevina Kuranyija, bivšeg napadača Schalkea i njemačke reprezentacije.

Derbi susret odigrali su Rubin iz Kazan i moskovski CSKA. Domaći su poveli iz jedanaesterca u 33. minuti, strijelac je bio Natcho, no, u 66. minuti ostaju s desetoricom na terenu, kada je drugi žuti karton dobio Kaleshin. Izjednačujući pogodak, za vrijedan bod, postiže Džagoev u posljednjoj minuti utakmice. Kod domaćih, hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović čitav susret odgledao je s klupe za rezervne igrače.

U ruskom prvenstvu ovaj vikend igra se 20. kolo, vodeći je CSKA s 42 osvojena boda, dok je na drugom mjestu s odigranom utakmicom manje, Zenit, koji ima tri boda zaostatka. Dinamo iz Moskve na trećem mjestu sakupio je 38 bodova.

Ruska liga, nepotpuno 20. kolo:
Tomsk - Spartak Nalčik 0:2
Dinamo Moskva - Terek 6:2
Rubin - CSKA 1:1
Rostov - Kuban 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy14.08.2011. u 15:39
    pa ova obrana Rostova je smiješna, nije Plete kriv za nijedan od golova, ali bi svejedno Kelava morao dobiti priliku u repki jer je trenutno naš najbolji golman
    danchy
  • Mihalj14.08.2011. u 14:18
    tak je phantom mogao bi kelava gledati pletu kak prima golove i stoji na crtu da nauči kako ne braniti.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 12:55
    kaj ovo vledin karic zabio za rostov?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 11:52
    Robse72 apsolutno si u pravu, gledaj koliko samo hrpa igrača polukvalitetnih igra za a repku. (mislim u prvom redu na golmane)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 11:37
    jedini reprezentativac koji je hodao po europi i trazio klub! Bravo Bilicu, kad ces vise skuziti da reprezentacije moze i bez hajdukovaca ako nemaju tu klasu! Da Badelj igra ili da je igrao u Splitu bio bi glavni u repki !
    Obrisan korisnik