Nogomet

Osječanke svladale Bobruichanku

Iz Osijeka:Mario Plavčić • nedjelja, 14.08.2011.
Osječanke svladale Bobruichanku
Foto: Hrvoje Knežević

Nogometašice Osijeka slavile su protiv bjeloruske Bobruichanke rezultatom 1:0 i nadomak su 1. pozicije svoje kvalifikacijske skupine elitnog nogometnog natjecanja Lige prvakinja...

Odigrani su susreti 2. kola turnira 8. skupine kvalifikacija za Ligu prvakinja. Nakon remija s NSA iz Sofije, Osječanke su slavile s minimalnih 1:0 protiv Bobruichanke iz Bjelorusije. Prvakinje Bjelorusije bile su vrlo neugodne suparnice, no Osječanke su ipak stigle do vrijednog troboda.

"Zečice" su od samog početka krenule agresivno što im se isplatilo ranim pogotkom već u 8. minuti. Lojna je prodorom po desnoj strani izvrsno poslužila Kalamizu koja prizemnim udarcem postiže pogodak za vodstvo Osječanki. Vratarka Bobruichanke Novikova bila je posve nemoćna.

Dominacija Osijeka nastavila se sve do 30. minute, ali presing naše ekipe nije urodio plodom. Nakon toga, Bjeloruskinje se oslobađaju i bivaju sve ravnopravnije, no ipak, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Osječanki.

Početkom nastavka osječka ekipa je ponovno imala više od igre, stvorila nekoliko izglednih prigoda, a najveće su propustile Joščak i Zlosa, no srećom, promašaji nisu bili kažnjeni. Zečice su tako stigle do prve pobjede i sada imaju realne izglede za prvu poziciju i daljnji tijek natjecanja.

U susretu odigranom ranije, nogometašice NSA iz Sofije slavile su protiv prvakinja Sjeverne Irske Crusadersa, također s 1:0 tako da su Bugarke i Osječanke potpuno izjednačene na vrhu ljestvice pa će odluka o pobjedniku skupine pasti u posljednjem kolu.

Osječankama je preostala utakmica protiv Crusadersa, a Bugarke igraju s Bobruichankom. Susreti su na rasporedu u utorak, a ulaz će ponovno biti slobodan.

Kvalifikacijski turnir za Ligu prvakinja, 8. skupina, Gradski vrt:
ŽNK Osijek (Hrvatska) - Bobruichanka (Bjelorusija) 1:0
NSA Sofija (Bugarska) - Crusaders (Sjeverna Irska)1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 18:00
    Teško, ima još jedan krug kvalifikacija, a tamo su protivnice puno žešće. Osijek u prvenstvu trpa prosječno po pet komada i više, a sad zamisli di su ekipe koje Osijeku trpaju toliko. K'o da naši muški igraju protiv Barce...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 17:58
    Ne miješaj kruške i jabuke... U basketu su zgodnije cure, ali je za razliku od nogometa apsolutno negledljiv...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 17:57
    Stara narodna kaže: Tko bira - masturbira...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 16:39
    bravo cure ...........!!
    Obrisan korisnik
  • russell14.08.2011. u 15:55
    bravo cure
    russell