Automoto

Stoner povećao prednost

Lovro Štrbinić • nedjelja, 14.08.2011.
Stoner povećao prednost
Foto: EPA

Australac Casey Stoner pobjednik je 11. utrke sezone koja se vozila u Brnu. Na češkoj stazi vozač Repsol Honde je deklasirao konkurenciju i povećao prednost u ukupnom poretku na 32 boda, a na postolju su se našli još Talijani Simoncelli i Dovizioso.

Casey Stoner nije u utrku u Brnu krenu s prve startne pozicije, ali je na kraju prvi prošao ciljem. Odmah na početku utrke iskoristio je izlijetanje Pedrose i grešku Lorenza te je u trećem krugu došao na lidersku poziciju. Mirnom vožnjom do kraja utrke stvorio je nešto više od šest sekundi prednost i upisao šestu ovogodišnju pobjedu.

Iza njegovih leđa vodila se velika borba za drugu poziciju u kojoj su sudjelovali Simoncelli, Dovizioso i spomenuti Lorenzo. Španjolac se nalazio ispred, ali je u 11. krugu izgubio svoje mjesto među prvom trojicom, a na kraju je Andra Dovizioso bio bolji od dvojice Talijana na postolju.

Srećom po aktualnog svjetskog prvaka iza njega se nalazio Ben Spies koji nije imao dovoljno brzine da zaprijeti Španjolcu. Iza njihovih leđa je kao šestoplasirani ciljem prošao Valentino Rossi nakon što je unatoč nešto lošijem startu nadmudrio svog momčadskog kolegu. Većinu utrke se Talijan na Ducatiju borio s Alvarom Bautistom, ali je ovaj šest krugova prije kraja izletio u zavoju broj 14.

U ukupnom poretku Stoner je sada povećao prednost na 32 boda pred Lorenzom, te na 55 pred trećeplasiranim Doviziosom. Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna u Indianapolisu.

VN Češke, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. A. Dovizioso (Ita/Honda)
3. M. Simoncelli (Ita/Honda)
4. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
5. B. Spies (SAD/Yamaha)
6. V. Rossi (Ita/Ducati)
7. N. Hayden (SAD/Yamaha)
8. C. Edwards (SAD/Yamaha)
9. H. Aoyama (Jap/Honda)
10. H. Barbera (Špa/Ducati)
11. T. Elias (Špa/Honda)
12. R. De Puniet (Fra/Ducati)
13. L. Capirossi (Ita/Ducati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Stalker14.08.2011. u 16:14
    Sve je tu riješeno, Honda jednostavno ima dominantan motocikl ove sezone i sve drugo osim Stonerovog slavlja na kraju sezone bi bilo veliko iznenađenje...
    Stalker