Tenis

Kohlschreiber izbacio Roddicka

Vedran Babić • utorak, 16.08.2011.
Kohlschreiber izbacio Roddicka
Foto: Davor Sajko

Šesti Masters 1000 turnir sezone u Cincinnatiju nije praktički ni započeo, a već je završio za dvostrukog pobjednika Andyja Roddicka, kojeg je u tri seta eliminirao Philipp Kohlschreiber. Osim Amerikanca, od nositelja turnir je napustio još Viktor Troicki, dok je Richard Gasquet preskočio nezgodnog Aleksandra Dolgopolova...

U svom prvom meču na Touru još od Wimbledona, u kojem je ispao u trećem kolu, Andy Roddick doživio je poraz. U posljednje vrijeme mučio se s ozljedom trbušnog zida, a s obzirom da ionako nije ni blizu svog najboljeg tenisa, bio je idealan suparnik za Philippa Kohlschreibera, koji ga je sa 6:7 (5), 7:5, 6:1 ispratio s turnira kojeg je osvojio 2003. i 2006. godine.

"Dva seta sam udarao loptu prilično dobro, zapravo puno bolje nego što sam mislio. Kad se probudim vjerojatno ću se osjećati malo bolje nego jutro prije. Trenutno ne razmišljam o US Openu, već idem u Winston Salem kako bih odigrao nekoliko mečeva", rekao je 11. nositelj, koji je protiv Kohlschreibera prokockao set i break prednosti.

Vezane vijesti

Ključni trenuci meča dogodili su se u prva dva gema trećeg seta u kojima je Roddick prvo propustio realizirati break loptu, a onda je kod 30-40 na svom servisu nabio loptu na tribine i zaradio kazneni poen s obzirom da je već ranije bio dobio opomenu suca u stolcu. Nijemac je tu došao do breaka i potom odjurio na nedostižnih 5:0.

"Poslije breaka u drugom setu počeo sam igrati slobodnije. To je svakako bila prekretnica, on se počeo sve više mučiti", rekao je 27-godišnji Nijemac, koji će u drugom kolu igrati protiv Feliciana Lopeza. On je u španjolskom derbiju preokrenuo set zaostatka i ispalio 19 asova za pobjedu protiv Juana Carlosa Ferrera (4:6, 6:3, 6:4).

Osim Roddicka, u akciji su prvog dana bila još dva nositelja. 12. nositelj Richard Gasquet u dva je seta bio bolji od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova (6:1, 7:6 (4)), a 14. nositelj Viktor Troicki doživio je neugodno iznenađenje protiv Talijana Fabija Fogninija (6:4, 6:1).

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u drugom će kolu igrati protiv domaće nade s pozivnicom Ryana Harrisona, koji je na šest gemova ostavio Juana Ignacija Chelu, a pobjedu je ubilježio i bugarski tenisač s pozivnicom Grigor Dimitrov, kao i Fernando Verdasco.

Nekoć treći tenisač svijeta David Nalbandian upisao je prvu pobjedu poslije Wimbledona protiv Japanca Keija Nishikorija (6:4, 6:4) i u drugom kolu će testirati četvrtog nositelja Andyja Murraya, koji će pokušati isprati gorak okus poslije prošlotjednog ranog ispadanja u Montrealu.

ATP Masters 1000 Cincinnati, prvo kolo:
Harrison (SAD, WC) - Chela (Argentina) 6:3, 6:3
Kohlschreiber (Njemačka) - Roddick (SAD, 11) 6:7 (5), 7:5, 6:1
F. Lopez (Španjolska) - Ferrero (Španjolska) 4:6, 6:3, 6:4
Fognini (Italija) - Troicki (Srbija, 14) 6:4, 6:1
Monaco (Argentina) - Haas (Njemačka) 6:7 (5), 6:4, 6:3
Dimitrov (Bugarska, WC) - Ilhan (Turska, Q) 6:3, 7:5
Bogomolov Jr. (SAD, Q) - Ginepri (SAD, WC) 6:4, 6:3
Nalbandian (Argentina) - Nishikori (Japan, Q) 6:4, 6:4
Gasquet (Francuska, 12) - Dolgopolov (Ukrajina) 6:1, 7:6 (4)
Verdasco (Španjolska) - Bellucci (Brazil) 6:3, 7:6 (4)

Parovi, prvo kolo:
Lipsky/Soares (SAD/Brazil) - Knowles/Malisse (Bahami/Belgija) 6:4, 7:5
Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili) - Monfils/Simon (Francuska) 6:1, 6:1
Bogomolov Jr./Johnson (SAD, WC) - Blake/Isner (SAD, WC) 2:6, 6:4, 10-7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.08.2011. u 16:33
    To sam si i mislio da bi mogao Kohl proc dalje.
    Obrisan korisnik