Tenis

Prvi servis "izbacio" Čilića

Ante Zovko • utorak, 16.08.2011.
Prvi servis "izbacio" Čilića
Foto: Kristijan Komarica

Prvi servis, poznato je, jedna je od najvećih boljki u igri Marina Čilića. U prvom kolu Mastersa u Cincinnatiju baš ga je taj element najviše koštao protiv 15. nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge.

Hrvatski muški tenis ostao je oslabljen na Mastersu u Cincinnatiju. Vodeći hrvatski reket Marin Čilić bio je potpuno indisponiran protiv drugog najboljeg Francuza, polufinalista prošlotjednog Montreala.

Za manje od sat i pol igre Čilić je šaptom pao u dva seta (6:4, 6:4) s 37 posto prvog servisa i šest dvostrukih pogrešaka. Tsongi, koji je prošlog tjedna Novaku Đokoviću predao polufinale Montreala, spremno je dočekao poklone i uvjerljivo završavao svoje servis-gemove.

Prvi problemi za Čilića, koji je sigurno otvorio meč, pojavili su se u četvrtoj igri. Tsonga je protiv servisa zaradio 0:30, a nakon tri uzastopna Čilićeva poena, Tsonga je osvojio sljedeća dva i izborio prvu, a ubrzo i drugu break-loptu. Srećom po našeg igrača, nije uspio kapitalizirati pritisak.

"Bonaca" poslije toga nije dugo potrajala. U sedmom gemu Čilić je dvostrukim pogreškama natovario sam sebi na leđa 0:30, ali se ispravio asovima. Kad je ostvario prednost, Čilić se opet počeo mučiti sa servisom i izbrojana mu je treća dvostruka, a Tsongi treća prilika za break. Ovaj put ona je bila i iskorištena za 5:3 i servis za set. Drugi francuski reket takvu priliku nije propustio.

Muke po prvom servisu nastavile su se i u nastavku. Treća igra drugog seta donijela je opet Tsongi break koji je on objeručke prihvatio i poveo 2:1. Pokazat će se to odlučujućom prednošću jer Tsonga nije dopuštao da mu Čilić zaprijeti dok je servirao. Imao je 61 posto ubačenog prvog servisa te 96 posto osvojenih poena na prvom te 72 posto na drugom servisu. Tsonga je ubacio i devet asova u odnosu na tri Čilićeva.

Francuz se izjednačio s našim igračem u međusobnom omjeru. U njihovom jedinom prijašnjem susretu na Touru Čilić je pobijedio 4:6, 6:3, 6:2 u osmini finala Queen'sa 2007.

Tsonga će u drugom kolu igrati protiv američkog kvalifikanta Alexa Bogomolova, a ondje se plasirao i naš Ivo Karlović u meču koji je igran nešto ranije, protiv Floriana Mayera.

U tijeku je meč prvog kola između Ivana Dodiga i Ernestsa Gulbisa.

ATP Masters 1000 Cincinnati, prvo kolo:
Tsonga (Francuska, 15) - Čilić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2011. u 09:30
    Dečko od dva metra koji bi morao ubijati servisima, a lik servira skoro kao Olivier Rochus... od TOP10 tenisača i još malo će na challengerima igrat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2011. u 03:24
    Ovakvu "beskrvnost" i nezaintersiranost na terenu kao dans nisam vidio vec dugo vremena .. Bezlicna igra, cak ni greske nije pravio kako treba. Dokaz kako se sve vise pojavljuju sumnje oko njegove mogucnosti da napravi iskorak .. steta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2011. u 21:32
    čilič je precijenjen tenisać usere se kad god treba nešto važno napravit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2011. u 21:17
    Urota. Silic je sam ispao iz kruga nositelja...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2011. u 20:42
    mani nikako nije jasno kako Karlovic kao 130. igrac svijeta uvijek dobijie puno lakse protivnike od Cilica
    Obrisan korisnik