Nogomet

Video: Brazil i Portugal u finalu Svjetskog prvenstva

Josip Piršljin • četvrtak, 18.08.2011.
Video: Brazil i Portugal u finalu Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Nogometaši Brazila i Portugala igrat će u finalu Svjetskog prvenstva za uzraste do 20 godina. Brazilci su u polufinalnom susretu svladali Meksiko s 2:0, a istovjetnim rezultatom su Portugalci nadvladali Francusku.

Portugal - Francuska 2:0

U vrlo zanimljivoj utakmici koja je mogla otići i na drugu stranu, Portugalci su iskoristili svoje prilike i uspjeli sačuvati svoju mrežu od francuskih napada. Do pogotka su došli u prvoj izglednijoj situaciji kada je u devetoj minuti Alex izveo korner, a na drugoj vratnici se odlično snašao Danilo Pereira i pogodio za 1:0.

Nakon primljenog pogotka mladi Francuzi su zaigrali opasnije prema vratima Mike koji je u nekoliko navrata morao spašavati svoju momčad, a posebno se istaknuo kada je obranio snažan slobodni udarac kojeg je izveo Clement Grenier.

Grenier je imao još prilika za izjednačenjem, no pet minuta prije kraja Portugal ipak postiže još jedan pogodak. Kalidou Koulibaly je napravio prekršaj nad Danilom Pereirom u svom šesnaestercu, te je sudac dodijelio kazneni udarac Portugalcima.

Precizan je s bijele točke bio Nelson Oliveira i na predah se otišlo s 2:0. U nastavku susreta Francuzi su ponovno dominirali, ali nisu uspjeli naći put do mreže. Portugalski vratar Mika sjajno je branio i još uvijek nije primio niti jedan gol na ovom prvenstvu.

Brazil - Meksiko 2:0

U drugom polufinalu susreli su se Brazil i Meksiko, a u kolumbijskoj Pereiri pobjedu su ostvarili Brazilci kasnim pogocima Henriquea. Meksikancima sada preostaje dvoboj za treće mjesto u kojem će se sučeliti s reprezentativcima Francuske.

U početku susreta dominirao je Brazil, ali prvu ozbiljniju priliku imao je Meksiko u 14. minuti kada je Ulises Davila polu-volejem pokušao iznenaditi brazilskog vratara Gabriela, no njegov je udarac otišao daleko iznad vratnice.

Pred kraj prvog poluvremena probudili su se i Brazilci, te su u nekoliko navrata bili blizu vodećeg pogotka, a jednu od boljih prilika propustio je realizirati Willian. U nastavku susreta bilo je izglednih situacija na obje strane, a prvi pogodak pada u 80. minuti.

Strijelac je bio Henrique koji je odlično pogodio glavom na precizan ubačaj Neguebe i Brazil je konačno došao do 1:0. Četiri minute kasnije Henrique odlučuje pitanje pobjednika novim pogotkom, ovog puta na asistenciju Dudua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!