Rukomet

Zrnić i Anić po četiri, Bičanić tri

Mišo Gulić, Zvonka Keliš • četvrtak, 18.08.2011.
Zrnić i Anić po četiri, Bičanić tri
Foto: Dario Dodić

Drugi dan natjecanja na 43. TV Turniru u Doboju donio nam je dva uzbudljiva susreta i jedan koji bio više revijalnog karaktera. Dvoboj između Chamberyja i Barcelone završio je podjelom bodova, dok su momci trenera Červara i drugi put u nekoliko dana svladali mađarski Szeged.

PICK SZEGED - METALURG 25:26 (10:13)

Doboj, pripremni turnir:
Suci Marić/Mašić (oba Srbija)

Pick Szeged: Toth, Tatai, Buday (3), Bajorhegyi, Lekai (2), Vadkerti (1), Pribanić (1), Pekete, Szabolcs Z. (4), Szabolcs T. (3), Velky, Czina, Prodanović (4), Sulc (5), Ancsin (2).
Trener: Laszlo Skalizcki

Metalurg: Rakčević (1), Levov (2), Dimovski, Marković (11), Kozlina, Manaskov (4), Mirkoluvski (2), Markoski, Mojsovski (4), Stoilov, Stojčevski (2), Jonovski, Stanić, Mladenovski, Georgievski, Mitrevski.
Trener: Lino Červar

Prvi susret drugog dana TV Turnira prvaka ponudio nam je ogled mađarskog Pick Szegeda i makedonskog Metalurga, kojeg vodi naš proslavljeni stručnjak Lino Červar. Makedonci su, protiv istog protivnika, slavili i u susretu odigranog prije 10-ak dana pa nema sumnje kako su na pravom putu da postanu prava europska konstanta.

Prvi dio ponudio nam je brzu i dinamičnu igru Metalurga, a sve to rezultiralo je prednošću od tri pogotka na poluvremenu koje je završilo rezultatom 10:13 u korist Makedonaca.

Nastavak susreta Mađari su pojačali ritam te smanjivali prednost, da bi se u posljednje minute ušlo u vrlo neizvjesnu završnicu iz koje su kao pobjednici izašli igrači Metalurga te slavili pobjedu od 26:25. U redovima Metalurga iznimno raspucan bio je Žarko Marković koji postigao 11 zgoditaka, dok je Mađare predvodio Slovak František Sulc s pet golova.

AEK ATENA - GUMMERSBACH 18:38 (9:19)

Doboj, pripremni turnir:
Suci: Ilić/Paleksić (oba BiH)

AEK Atena: Kaffatos, Bakaouskas (4), Aivazis, Georgiadis, Giannopoulos, Vakalis (2), Kokolodimitrakis (4), Kontis (1), Oikonomoy, Tsaousis (1), Toutsis, Zachars, Papadopulos (3), Maksimović (3).
Trener: Nikos Georgantzoglou

Gummersbach: Orlowski, Anić (4), Krause (1), Putics (8), Rother (2), Lutzerberger (3), Heyme, Teppich (2), Mahe (4), Pfahl (10), Zrnić (4), Somić, Rezar.
Trener: Sead Hasanefendić

Drugi susret dana odigrali su grčki AEK te njemački Gummersbach, a vrlo uvjerljivu pobjedu slavili su Nijemci, nad ipak nedoraslim protivnikom te se tako probili navrh ljestvice sa stopostotnim učinkom. Zanimljivo je za spomenuti kako su oba poluvremena završila istovjetnim rezultatom od 19:9 u korist Nijemaca.

Odmah na otvaranju ovog susreta bilo je i više nego jasno kako će Grci biti lagan zalogaj za puno spremniju i bolju momčad Gummersbacha. Vrlo rutinirano njemački sastav je gradio prednost, da bi se na odmor otišlo rezultatom 9:19.

Nastavak susreta ponudio nam je preslik prvog dijela, relativno komtan rezultat njemački trener je iskoristio za uvježbavanje nekih novih akcija te dao priliku svim igračima. Konačan rezultat glasio je 38:18 za Gummersbach.

Kod poraženog sastava najbolji pojedinac bili su Bakaouskas i Kokolodimitrakis s po četiri zgoditka. Kod Nijemaca najbolji su bili Pfahl s 10 te Putics s osam zgoditaka, dok su Hrvati u njemačkom sastavu, Zrnić i Anić, zabili po četiri gola.

Barcelona Intersport FC - Chambery Savoie HB 24:24 (12:12)

Suci:Načevski G. / Nikolov S. (MKD)

Barcelona Intersport FC: Šarić, Sjöstrand; Noddesbo (2), Garcia (3), Tomas (3), Entrerrios (2), Sorhaindo (1), Ugalde (1), Nagy (3), Aguirrezabalaga (1), Rutenka (5), Rocas (2), Morros (1), Onet, Igropulo, Molina
Trener: Xavi Pascual

Chambery Shavoie HB: Brusselier (5), Botti, Nocar (2), Paturel, Bašić (3), Gille, Marroux, Mayayo, Paty (4), Marroux (1), Masot, Detrez (6), Bičanić (3), Grahovac, Damoulin
Trener: Philippe Gardent

Francuski viceprvak, Chambery, pokazao se pravim suparnikom aktualnom europskom klupskom prvaku, Barceloni. U izuzetno napetoj utakmici obje su ekipe pokazale što znaju i umiju te stoga ne čudi što je utakmica završila remijem 24:24.

U prvo je poluvrijeme bolje startala Barcelona koja je povela 9:4. No, Francuzi se nisu predavali te do odlaska na odmor izjednačuju sve na 12:12. Nastavak je pružio odličnu igru gol za gol koja je u konačnici bila dovoljna za 24:24.

Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Rutenka s pet postignutih pogodaka. Najbolji kod Chamberyja bio je Detrez sa šest golova. Naš Damir Bičanić je u remi svoje momčadi ugradio tri pogotka.

Nakon dvije odigrane utakmice Barcelona se nalazi na prvom mjestu skupine A s jednom pobjedom i jednim neodlučenim rezultatom. S istim brojem pobjeda i remija na drugom se mjestu nalazi Chambery. Iza njih slijede slovački Tatran Prešov i RK Sloga Doboj s tek jednom odigranom utakmicom.

Na vrh skupine B smjestio se njemački Gummersbach s dvije pobjede u dvije odigrane utakmice, a slijedi ga Metalurg s jednom pobjedom te jednim porazom. Pick Szeged i AEK iz Atene odmah si iza njih, no njima još preostaje odigrati svoju drugu utakmicu na turniru.

Danas će na rukometni dan u Doboju otvoriti Chambery s domaćinom, Slogom Doboj. Nakon njih na parket će izaći AEK iz Atene te Pick Szeged, dok će rukometnu večer zaključiti Tatran Prešov i Barcelona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!