Rukomet

Zrnićeva tri nedovoljna za finale

Mišo Gulić, Zvonka Keliš • subota, 20.08.2011.
Zrnićeva tri nedovoljna za finale
Foto: Dario Dodić

Posljednji dan utakmica po skupinama na 43. Međunarodnom rukometnom turniru u Doboju donio je pobjede Metalurga nad AEK Atenom 26:18, te Pick Szegeda nad Gummersbachom 31:29. Domaćin, Sloga Doboj, poražen je od Tatran Prešova 30:40. Raspletom u skupinama poznati su i finalisti turnira, Barcelona i Pick Szeged.

Metalurg - AEK Atena 26:18 (11:9)

Doboj, pripremni turnir:
Suci: Pandžić/Šatordžija (oba BiH)

Metalurg: Rakčević (2), Levov (1), Dimovski (1), Marković (12), Kozlina, Manaskov, Mirkoluvski (3), Markoski, Mojsoski (4), Stoilov
Trener: Lino Červar

AEK Atena: Kaffatos, Bakaouskas (1), Aivazis, Georgiadis (6), Giannopoulos (3), Vakalis (2), Kokolodimitrakis, Koulouris, Kontis, Oikonomoy, Tsaousis (3), Toutsis, Zachars, Papadopulos (2), Maksimović (1).
Trener: Nikos Georgantzoglou

Skopski Metalurg očekivano je slavio protiv grčkog prvaka AEK-a u ne odveć kvalitetnoj predstavi koja je obilovala tehničkim pogreškama, a na prikazano je utjecala i nesnosna vrućina koja je vladala u dvorani u Doboju.

Prvi dio protekao je u prilično izjednačenoj, ali pogreškama protkanoj igri u kojoj je bio očit manjak motivacije kod igrača trenera Lina Červara. Nakon prvih pola sata igre rezultat je glasio 11:9.

U nastavku susreta do izražaja je došla bolja fizička sprema, a nema sumnje kako je angažman utjecao i inspirativni govor našeg trenera u poluvremenu utakmice. Susret je na kraju zaključen rezultatom 26:18.

U momčadi Metalurga najbolji pojedinac bio je Marković s 12 zgoditaka, a s druge strane u redovima AEK-a najbolji je bio Georgiadis sa šest postignutih golova.

RK Sloga Doboj - Tatran Prešov 30:40 (17:18)

Suci: Knezović A. / Zovko R. (BIH)

RK Sloga Doboj: Pijetlović (1), Memišević, Mitrović, Ilić, Antonović (5), Jović, Maksimović, Pavlov (3), Vukićević (8), Đurić, Panić, Stanojević (4), Beljić (6), Manjić (3), Dejanović, Bosić

Tatran Prešov: Hrstka (2), Marušak (1), Mažar (1), Urban (4), Kukrika (1), Krok (4), Kristopans (6), Bohač, Radčenko (1), Guzy (4), Tumidalsky (2), Čip (4), Kopčo, Pekar (2), Antl (8), Krupa

Druga utakmica dana ponudila je dvoboj domaćina, Sloge Doboj, i slovačkoga Tatran Prešova, ujedno sudionika Regionalne rukometne lige. Rukometaši Doboja ovoga su puta morali priznati uvjerljivu pobjedu Slovaka 30:40.

Prvo je poluvrijeme donijelo igru gol za gol koja je rezultirala malom prednošću Tatrana prije kraja poluvremena. Do odlaska na odmor Tatran je osigurao vodstvo 18:17. U nastavku su Slovaci pokazali što znaju te su do kraja druga dijela vodstvo povećali na +10 (40:30).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Antl s osam postignutih pogodaka. Donedavni rukometaš CO Zagreba, Michal Kopčo nije se upisao u strijelce. Najbolji kod domaćina bio je Vukićević također s osam golova.

Gummersbach - Pick Szeged 29:31 (16:10)

Pripremni turnir, Doboj:
Suci: Marić/Mašić (oba Srbija)

Gummersbach: Orlowski (1), Anić (4), Krause (1), Putics (4), Rother, Lutzerberger (5), heyme, Teppich (1), Mahe (4), Pfahl (6), Gaubatz, Zrnić (3), Somić, Rezar.
Trener. Sead Hasanefendić

Pick Szeged: Toth, Tatai, Buday (9), Bajorhegyi, Lekai, Vadkerti (2), Pribanic (1), Pekete, Szabolcs Z. (2), Szabolcs T. (5), Velky, Czina, Prodanović (5), Sulc (2).
Trener: Laszlo Skalizcki

Vrlo važnu utakmicu, koja je odlučivala o putniku u finale turnira u Doboju, odigrali su Gummersbach i Pick Szeged, a na kraju su slavili Mađari pa će danas u finalu snage odmjeriti s Barcelonom.

Prvi dio igrači njemačkog kluba bili su apsolutno dominantni i lakoćom su dolazili u čiste situacije za gol, dok su Mađari bili neprepoznatljivi. Previše soliranja u napadu i nedovoljno agresivnosti u obrani mađarski sastav je koštalo zaostatka od šest pogodaka na poluvremenu koje završeno sa 16:10 za Gummersbach.

Nastavak susreta ponudio je potpuno drugu sliku u odnosu na ono što su gledatelji imali za vidjeti u prvom dijelu. Mađari su se "bacili na glavu" i vrlo brzo stigli Nijemce te ih u završnom dijelu susreta i prestigli. što je značilo i prvu poziciju u grupi. Konačan rezultat bio je 31.29 u korist mađarskog sastava.

Kod momčadi pobjednika najbolji pojedinac bio je Buday s devet postignutih golova, dok je kod poraženog sastava najbolji bio Pfahl sa šest zgoditaka. U redovima Gummersbacha zapaženu rolu imali su i naši Vedran Zrnić s tri te Igor Anić s četiri gola.

Nakon četvrtoga dana turnira u Doboju Barcelona se nalazi na prvom mjestu skupine A sa sedam bodova, dok se na drugom mjestu nalazi momčad francuskoga Chamberyja. Iza njih slijede Tatran Prešov s tri boda i domaćin RK Sloga Doboj koji nije uspio sakupiti ni bod. Na vrh ljestvice u skupini B zasjeo je Pick Szeged pobjedom nad njemačkim Gummersbachom koji se sada nalazi na drugom mjestu. Slijedi ih makedonski Metalurg, dok se na posljednjem mjestu nalazi AEK iz Atene bez osvojenih bodova.

Danas gledatelje u Doboju očekuje konačan rasplet. U finalnoj utakmici u 19 h sastat će se aktualni europski klupski prvak, Barcelona, te ugodno iznenađenje turnira, mađarski Pick Szeged.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!