Ostali sportovi

Perić i Nojić osvojili Punat

Sportnet • nedjelja, 21.08.2011.
Perić i Nojić osvojili Punat
Foto: Davor Sajko

Zagrepčani Krešimir Perić i Darko Nojić pobjednici su 5. Roko BP Cupa, međunarodnog turnira u odbojci na pijesku u organizaciji vodećeg sportskog internet dnevnika Sportnet.hr. U finalu su s 2:0 u setovima svladali slovenski par Tadej Kramar / Lado Modic. U utakmici za 3. mjesto, trenutno vodeći u poretku Prvenstva Hrvatske, Matija Brlas i Ivor Božić su također s 2:0 svladali opatijsko-riječku kombinaciju Ivana Đorđevića i Deana Cibića. Za igrača turnira proglašen je Krešimir Perić.

Predivno sunčano vrijeme, velik broj inozemnih gostiju te izvrsna odbojka obilježili su ovaj vikend u Puntu na otoku Krku koji je ugostio pretposljednji turnir u odbojci na pijesku ove sezone koji se bodovao za Prvenstvo Hrvatske.

Prvi dan Roko BP Cupa prošao je u znaku parova koji su prvi put zaigrali zajedno. Naime, za PRVO iznenađenje dana pobrinula se riječko-opatijska kombinacija Cibić / Đorđević koji su se nakon prvog kola, u kojem su svladali hrvatsko-slovenski par Šoš / Debevc s 2:1 u setovima, susreli s prvim nositeljima turnira i trenutno najboljim hrvatskim parom Brlas / Božić te nakon teške i neizvjesne borbe (2:1) uspjeli izboriti polufinale, a zagrebačke odbojkaše poslati u repasaž. Za drugo iznenađenje dana pobrinuo se slovenski par Kramar / Modic koji je u prvom kolu svladao u 3 seta trećeg nositelja turnira i branitelja naslova Grgu Trimčevskog s partnerom Krunom Ravnjakom. No, nevolje Trimčevskog i Ravnjaka nastavile su se i u repasažu kada su s 2:0 izgubili od još jednog hrvatsko-slovenskog para, Ž. Nojić / Šuštaršič koji su također zaigrali prvi put zajedno te se na taj način oprostili od ovogodišnjeg Roko BP Cupa. Kramar i Modic su u drugom kolu ozbiljno zaprijetili i drugim nositeljima Krešimiru Periću i Darku Nojiću koji su ih teškom mukom svladali s 2:1 u setovima (23:25, 21:13, 15:13).

Prije polufinalnih utakmica, nedjelja je počela dvjema utakmicama repasaža u kojima su Slovenci Kramar / Modic preko para Šoš / Debevc, odnosno Brlas / Božić preko para Ž. Nojić / Šuštaršić, bez većih poteškoća s 2:0 u setovima izborili polufinale.

U prvoj polufinalnoj utakmici Kramar / Modic su bolje otvorili meč i uvjerljivo u prvom setu s 21:16 svladali najmlađi par turnira Cibić / Đorđević. U drugom setu Cibić / Đorđević pružaju veći otpor, ali čak i uz jednu set loptu, gube i drugi set s 25:23 te odlaze u borbu za treće mjesto dok Kramar / Modic ulaze u finale. Repasaž i utakmica više se ipak pokazala kobnim za Brlasa i Božića koji nisu mogli pružiti jači otpor Periću i Darku Nojiću u drugom polufinalu. Bez većih problema Zagrepčani Perić / D. Nojić osvajaju oba seta za malo više od pola sata i ulaze u finale.

Utakmica za 3. mjesto bila je repriza drugog kola turnira kada su se sa suprotne strane mreže našli Cibić / Đorđević i Brlas / Božić. Za razliku od te utakmice, ovog su puta više snage i znanja imali Matija Brlas i Ivor Božić te su bez većih problema svladali Deana Cibića i Ivana Đorđevića s 2:0 u setovima 21:13, 21:16.

U finalu, Krešimir Perić i Darko Nojić, možda malo lakše od očekivanog, od početka preuzimaju inicijativu i do kraja drže kontrolu nad igrom i lagano privode meč kraju u svoju korist s 21:15 i 21:14.

Na kraju dodajmo kako je za igrača turnira proglašen Krešimir Perić iz Zagreba

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!