Tenis

Kraj za Pennettu i Pironkovu

Vedran Filipović • ponedjeljak, 22.08.2011.
Kraj za Pennettu i Pironkovu
Foto: Davor Sajko

Ovaj tjedan najbolje svjetske tenisačice nastupat će na američkom betonu na turniru vrijednom 618 tisuća dolara, a odigrani su neki susreti prvog kola.

U prvim odigranim susretima ženskog teniskog turnira u New Havenu malenim iznenađenjem može se smatrati ispadanje Tsvetane Pironkove od Rumunjke Monice Niculescu rezultatom 6:3, 6:2. Bila je to prilično laka pobjeda za 70. igračicu svijeta koja će u drugom kolu igrati protiv treće nositeljice Francesce Schiavone.

Talijanka je bez ikakvih problema prošla prvu prepreku na američkom tlu, Alexandra Dulgheru nije uspjela pružiti otpor favoriziranoj Schiavone koja joj je dopustila samo tri gema u cijelome meču. Druga Talijanka u ždrijebu je imala manje sreće.

Flavia Pennetta poražena je na startu turnira od Čehinje Klare Zakopalove koja se nalazi petnaest mjesta ispod nje na WTA listi. Jedan break odlučio je prvi set, u drugom je Zakopalova protutnjala s 6:2.

U drugo kolo su se također plasirale prva i druga nositeljica, Caroline Wozniacki i Li Na koje su bile slobodne u prvom kolu te još čekaju svoje protivnice.

WTA New Haven, 1.kolo, rezultati:
Francesca Schiavone (ITA, 3) – Alexandra Dulgheru (RUM) 6:1, 6:2
Monica Niculescu (RUM) – Tsvetana Pironkova (BUG) 6:3, 6:2
Klara Zakopalova (ČEH) – Flavia Pennetta (ITA) 7:5, 6:2

WTA New Haven, parovi:
C. Chuang/O. Govortsova (KTP/BUG, 3) – E. Danilidou/P. Hercog (GRČ/SLO) 6:4, 6:2
N. Llagostera Vives/A. Medina Garrigues (ŠPA/ŠPA, 4) – K. Jans-Ignacik/A. Rosolska 6:3, 6:4 S. Errani/R. Vinci (ITA/ITA) – R. Kops-Jones/A. Spears (SAD/SAD) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!