Nogomet

Turci će razigravati za naslov prvaka

Ante Zovko • srijeda, 24.08.2011.
Turci će razigravati za naslov prvaka
Foto: Sandro Donda

Na kraju ove sezone turski nogometni klubovi odlučivat će novom prvaku kroz doigravanje kojim se pokušava povećati dohodak i revitalizirati liga.

Četiri najbolje plasirane momčadi turskog prvenstva na kraju će se plasirati u doigravanje i u međusobnim dvobojima (svatko sa svakim) odlučiti o prvaku.

"Sustav doigravanja stupit će na snagu u sezoni 2011./2012. Pokušat ćemo, nadamo se da će potrajati", izjavio je predsjednik Turskog nogometnog saveza Mehmet Ali Aydinlar.

Plan je nastao po belgijskom modelu. Turski savez nada se kako će novi sustav povećati prihode klubova i revitalizirati imidž lige koja je nedavno potresena skandalom vezanim za namještanje utakmica.

"Možda će sustav biti ukinut sljedećih godina, ali smatramo da će ovo malo 'prodrmati' stvari. Mislimo kako će klubovi zaraditi više novca. Želimo nogomet učiniti atraktivnijim", dodao je Aydinlar.

Savez je odgodio početak prvenstva za mjesec dana, do 9. rujna, kako bi etički odbor mogao dovršiti istragu o optužbama protiv vodećih klubova o namještanju utakmica.

Više od 30 igrača i dužnosnika pritvoreno je i čeka suđenje, uključujući predsjednika Fenerbahčea te trenera i zamjenika predsjednika Bešiktaša. S namještanjem se povezuje 19 utakmica.

Savez je objavio kako neće poduzimati nikakve mjere protiv optuženih i klubova dok sud ne prihvati slučajeve i ne skine tajnost identiteta optuženih.

Fenerbahčeu je tako ostao naslov prvaka osvojen prošle sezone te će sudjelovati u Ligi prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!