Nogomet

Olympiakos Volos i Kavala izbačeni

Marko Domljanović • srijeda, 24.08.2011.
Olympiakos Volos i Kavala izbačeni
Foto: Ivana Strahija

Grčka Komisija za profesionalni sport odbila je jučer izdati licence Kavali i Olympiakos Volosu i tako ih izbacila u četvrtu ligu. Iako o tome još nema službenih obavijesti, ovom odlukom trebao bi biti odgođen i početak grčkog prvenstva koje je trebalo započeti ovog vikenda.

Nakon vijećanja koje je trajalo više od sedam sati, komisija je utvrdila da se (pre)malo toga promijenilo u vlasničkoj strukturi ovih klubova čiji su vlasnici Makis Psomiadis i Achilleas Beos dobili doživotni izgon iz nogometa. Razlog tome je bila umiješanost u namještanje utakmica, a postupak protiv dvojice vlasnika okončan je prošlog mjeseca. Klubovi nemaju mogućnost žalbe na ovu odluku, osim ako se ne odluče izravno obratiti grčkom Vrhovnom sudu.

"Odlučni smo u zaustavljanju nasilja i korupcije u grčkom nogometu. Odluka ove komisije vodi nas u dobrom smjeru, a svi koji se ne slažu s njom su u krivu", rekao je Pavlos Geroulanos, grčki ministar kulture u čiju nadležnost spada i sport. Nakon ove odluke u Volosu su izbili neredi, a prosvjednici su po ulicama palili zastave vladajuće stranke i napali prostorije kluba navijača Panathinaikosa.

S obzirom da su sad ostala dva upražnjena mjesta u prvoj ligi, u elitni rang će vjerojatno Levadiakos i Doxa Dramas, momčadi koji su natjecanje u drugoj grčkoj ligi prošle sezone okončale na četvrtom i petom mjestu. Podsjetimo i da je novim trenerom Kavale nedavno imenovan Elvis Scoria koji će nakon ove odluke vjerojatno tražiti novi angažman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • woogla24.08.2011. u 19:40
    šteta za scoriu koji je zaslužio inozemni angažman i dobio ga u nelošoj lizi...sretno mu s idućim klubomSCO-RI-A EL-VIS!!!!!
    woogla
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 16:51
    Ajde, u vođenju države možda ne, ali u ovom bismo se mogli ugledati u Grke :D
    Obrisan korisnik
  • Zdren24.08.2011. u 16:46
    opa, vidi čuda da grci delaju nešto po tom pitanju
    Zdren