Tenis

Južnoafrikanci objavili popis za Hrvatsku

Mario Glasnović • srijeda, 24.08.2011.
Južnoafrikanci objavili popis za Hrvatsku
Foto: Duje Bonačić

Uoči kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupnu Davis Cupa izbornik Južne Afrike objavio je sastav za Hrvatsku. Glavna uzdanica izbornika Johna - Laffnie de Jagera je Kevin Anderson, 34. igrač svijeta koji je nedavno pobijedio Andyja Murraya.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija od 16. do 18. rujna gostovat će u južnoafričkom Potchefstroomu gdje će se održavati kvalifikacijski susret za Svjetsku skupinu. U mjestu koje se nalazi oko 120 kilometara od Johannesburga naši reprezentativci borit će se s Južnoafrikancima na betonskom terenu.

Izbornik John - Laffnie de Jager objavio je sastave s kojima će se suprotstaviti hrvatskoj reprezentaciji. Južnoafrikance predvodi Kevin Anderson, 34. igrač na ATP listi, koji je nedavno izbacio Andyja Murraya u Montrealu.

25-godišnji tenisač je jedini u najboljih 100 igrača na svijetu, a ostali koje je de Jager odabrao su Rik de Voest (126. na ATP listi), Izak van der Merwe (131. igrač svijeta) i Raven Klaasen koji je 256. igrač svijeta.

"Jako sam sretan što imam ovakav sastav na raspolaganju. Nije bilo lako pronaći novog igrača nakon što je Wesley objavio da se povlači, no Raven igra vrlo dobro i pojedinačno i u parovima. Hrvatska će biti naš najteži protivnik u šest posljednjih godina. Usredotočit ćemo se na ono što je potrebno da pobijedimo. Ovo je ključna prilika da se Južna Afrika vrati u Svjetsku skupinu", izjavio je izbornik Južne Afrike John - Laffnie de Jager.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!