Košarka

Španjolski roster snova

Mario Majdić Natrlin, Vedran Filipović • srijeda, 24.08.2011.
Španjolski roster  snova
Foto: EPA

Španjolski izbornik Sergio Scariolo odredio je konačan popis igrača na koje računa za predstojeći Eurobasket na kojem je upravo njegova momčad prvi favorit.

Posljednji rez, po treći puta u karijeri, nije preživio Carlos Suarez, krilo Real Madrida. Po prvi puta u selekciji Španjolske na EP-u zaigrat će Barcelonin razigravač Victor Sada, te Serge Ibaka, Kongoanac sa španjolskom putovnicom iz redova Oklahoma City Thundera.

Trener Scariolo na raspolaganju ima strahovitu kvalitetu igrača, većina igrača vjerojatno bi bilo u petorkama drugih reprezentacija. Španjolskih 12 su: Jose Manuel Calderon, Ricky Rubio, Victor Sada, Juan Carlos Navarro, Rudy Fernandez, Sergio Llull, Fernando San Emeterio, Pau Gasol, Marc Gasol, Serge Ibaka, Felipe Reyes i Victor Claver.

"Smatramo kako je ova odluka najbolja za potrebe naše momčadi. Razmotrili smo igru u protekloj sezoni, tijekom ovog mjeseca priprema i također smo u obzir uzeli mogućnost ozljeda tijekom prvenstva. Iskonstruirali smo momčad na način koji nam pruža najveću sigurnost", riječi su izbornika Scariola.

Španjolci će igrati u Panevezysu u skupini A gdje će im protivnici biti Poljska, Turska, poraženi iz dvoboja Finska – Portugal, domaćin Litva te Velika Britanija.

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 14:03
    "srbima i slovencima predviđam težak pad. CG i italija bi mogli biti iznenađenje turnira." Jesi ovo napisao samo zato što ih mrziš ili imaš neki argument kako bi potvrdio ovu tvoju, ne znam kako da ju nazovem, baljezgariju?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 09:30
    jaki su k'o zemlja, ali nisu nepobjedivi, niti su dream team. uostalom, 2007. kada su bili na vrhuncu (jer su im nositelji bili u najboljim godinama, a sada su na zenitu, skoro pa stari) su izgubili finale od rusa. prošle godine na SP-u bez p.gasola su bili tek 5. puno ovisi o starijem gasolu. ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 06:29
    O kakvim vi Francuzima pricate. Mislite to sto imaju NBA igrace da mogu napraviti nesto na ovom prvenstvu. Secate se Srbije na EP u Beogradu sa NBA igracima... Zapamtite ovo, Francuzi nece doci ni do polufinala. Izraziti favorit je Spanija i domacin Litvanija, koja ima sjajan mlad tim kao Srbija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • tribilium25.08.2011. u 14:21
    Taj isti dream team je hrvatska dobila u sred madrida i to ona koja nije mogla dobit nikoga, toliko o rosteru snova
    tribilium
  • tribilium25.08.2011. u 14:20
    ondašnja juga (89-90-91) je rješavala sve europske repke sa više od 30 razlike i to do poluvremena i to u finalima prvenstava, a uz to su glavni igrači još bili praktički dica, dok za španjolce niko realan ne može sa sigurnošću garantirat da će uopće uzet medalju, a to vridi za svaku repku na ovom... [više na forumu]
    tribilium