Tenis

Schiavone na svoju "crnu mačku"

Vedran Filipović • četvrtak, 25.08.2011.
Schiavone na svoju "crnu mačku"
Foto: Davor Sajko

Na WTA turniru u New Havenu poznati su četvrtfinalni parovi. Nositeljice Bartoli, Li Na, Pavljučenkova lako su preskočile svoje prepreke, a Medina Garrigues je opet slavila rezultatom 6:2, 7:6.

Kineskinja Li Na ušla je u svoje prvo četvrtfinale još od Roland Garrosa, izborila je to slavljem nad Marijom Kirilenko, no nije bilo nimalo lako. U neizvjesnom meču dvaput je morala hvatati zaostatak Ruskinje, 1:3 u prvom, 1:4 u drugom setu, ali na koncu je slavila 6:4, 7:6. U četvrtfinalu čeka je osma nositeljica, Anastasia Pavljučenkova koja je svladala Talijanku Robertu Vinci u dva seta, 6:2, 6:4.

Četvrta nositeljica Marion Bartoli pobijedila je Klaru Zakopalovu u meču punom oduzetih servisa. Konačan rezultat bio je 6:2, 2:6. 6:1, a Francuskinja je bila zadovoljna svojom igrom. "Mislim da je sve izgledalo dobro, ova pobjeda je sjajna za moje samopouzdanje jer sam u protekla dva puta bila poražena od Klare", kazala je Francuskinja. Bartoli će u četvrtfinalu dočekati kvalifikantica Petra Cetkovska koja je iz turnira izbacila petu nositeljicu Radwansku.

"Znamo se otkad smo imale 16 godina, naš posljednji meč bio je jedan od najgorih koje sam odigrala na travi ikada, nadam se da će ovoga puta biti bolje, ali Petra je u strašnoj formi ovo ljeto", izjavila je Bartoli o svojoj idućoj protivnici.

U posljednjem meču dana Medina Garrigues prošla je Elenu Vesninu identičnim rezultatom kao i protivnicu u prvom kolu, 6:2, 7:6 (5). Sljedeća protivnica biti će joj Francesca Schiavone, treća nositeljica koja nikad nije pobijedila Španjolku. No, to je bio novi podatak za tenisačicu s Pirinejskog poluotoka.

"Nikad me nije pobijedila? Igrali smo toliko puta, ne mogu se ni sjetiti svih! No, mislim da je sada Schiavone očvrsnula psihički, bit će to težak meč", rekla je zaboravna tenisačica koja je izazvala popriličan smijeh okupljenih novinara.

WTA New Haven, rezultati:
Anabel Medina Garrigues (ŠPA) – Elena Vesnina (RUS) 6:2, 7:6 (5) Marion Bartoli (FRA, 4) – Klara Zakopalova (ČEŠ) 6:2, 2:6, 6:1 Anastasija Pavljučenkova (RUS, 8) – Roberta Vinci (ITA) 6:2, 6:4 Na Li (KIN, 2) – Maria Kirilenko (RUS) 7:5, 7:5

WTA New Haven, parovi:
C. Chuang/O. Govorstova (KTP/BUG) – I. Benešova/A. Dulgheru (ČEŠ/RUM) 4:6, 6:0, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!