Rukomet

Pobjede Madrida i Koreje

Marko Domljanović • subota, 27.08.2011.
Pobjede Madrida i Koreje
Foto: Davor Sajko

U Njemačkoj je započeo jaki međunarodni rukometni turnir koji će se održavati do nedjelje. Na rasporedu je zaista odličan rukomet sa jakim europskim momčadima i gostima iz Južne Koreje koji su već prvi dan pokazali da ih se nipošto ne smije podcijeniti.

Turnir su otvorili danski Skjern i njemački Dessau RHV koji je ujedno i domaćin natjecanja. Pobjedu su odnijeli Danci rezultatom 27:24 i tako si osigurali utakmicu za finale protiv boljeg iz drugog ogleda u skupini B. Skupinu A su otvorili Magdeburg i reprezentacija Južne Koreje koja je na poluvremenu imala vodstvo 17:16. Brzi Koreanci bili su previše za njemačku momčad koja im jednostavno nije uspjela parirati trkom i razlika je u drugom poluvremenu samo rasla da bi semafor na kraju pokazivao 35:27 za momčad iz Azije.

U večernjem terminu najprije su snage odmjerili Atletico de Madrid i slovenski Koper. Utakmica je završena rezultatom 33:27 za Španjolce koji će tako sutra odmjeriti snage sa danskim predstavnikom. Istim su rezultatom Chekhovski Medvedi pobijedili švedski IK Sävehof i tako osigurali dvoboj sa reprezentacijom Južne Koreje. Pobjednici ovih ovih utakmica susrest će se u velikom finalu. U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta snage će odmjeriti Koper i Dessau te Sävehof i Magdeburg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!