Nogomet

Balakov: "Utakmica kao svaka druga"

S Poljuda: Vedran Babić • subota, 27.08.2011.
Balakov: "Utakmica kao svaka druga"
Foto: Duje Bonačić

Sat i pol kasnije i 500-ak metara dalje od Parka mladeži posljednju konferenciju za medije uoči gradskog derbija održao je i Hajdukov trener Krasimir Balakov, koji također vjeruje u pobjedu i nastavak dobrog niza...

"Dobro sam raspoložen. Očekivanja su jasna - osvojiti tri boda. U prošloj utakmici pokazali smo da znamo igrati ofenzivno i kreativno, i to je jedini put prema naprijed. Momci su napravili veliki korak, no svaka nova utakmica je dokazivanje. Kroz medije se "pumpa" atmosfera gradskog derbija, no za nas je to utakmica kao svaka druga", rekao je Krasimir Balakov.

Iz Parka mladeži zrači optimizam, no bugarskog stručnjaka to ne zanima previše. "Nas zanima samo naš rad, naša igra. Ako budemo igrali onako kako smo zamislili, ja ću biti zadovoljan. Na papiru smo favoriti, to je normalno, no to trebamo opravdati na terenu. To je teži dio posla."

Koliko poznajete momčad Splita?

"Imam dosta informacija. Igrači se dobro međusobno poznaju pa se malo toga tu može skriti ili novoga saznati. Oni imaju dobru kombinaciju iskusnih i mladih igrača, borbena su momčad koja može pobijediti svakoga ako ima dovoljno samopouzdanja."

Balakov se nije dao upustiti u prognoze glede nedjeljnog sastava. Tek je rekao kako je stanje Marina Tomasova sve bolje, a da ne računa na ranije ozlijeđene Milićevića, Vukušića i Vejića.

O Mourinhu

Novinare je zanimalo i da li se Balakovu javio Realov trener Jose Mourinho ne bi li saznao nešto o Dinamu, s kojim će se već 14. rujna susresti u 1. kolu Lige prvaka. Balakov i Mourinho se, naime, poznaju još iz Sportinga, u kojem je prvospomenuti bio igrač od 1991. do 1995., a Portugalac prevoditelj tadašnjem treneru Bobbyju Robsonu. "Poznajem ga dobro, no još me nije zvao glede Dinama. Radi se o vrlo inteligentnom čovjeku. Ima svoj trenerski stil, netko ga voli, a netko ne, no nitko mu ne može reći da nije uspješan."

"Vidjet ćemo u nedjelju. U principu se ne mijenja momčad koja pobjeđuje, ali imamo još jedan trening pa ćemo odlučiti prije utakmice. Sve je moguće."

Splitov trener Tonči Bašić rekao je kako ga bod ne bi zadovoljio, a isto mišljenje dijeli i Balakov. "U svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo. Svaki Hajdukovac mora to imati u glavu. E sad, hoće li protivnička momčad biti bolja taj dan i hoće li pobijediti, to je nogomet. No, na svakoj utakmici moramo biti motivirani za samo jedan cilj - pobjedu."

Na druženju s novinarima vladalo je odlično raspoloženje, kako novinara, tako i trenera Balakova. Najviše smijeha čulo se na temu Duje Čopa, koji je izjavio kako neće slaviti ako zabije Hajduku jer je to ipak njegov klub. Kolega novinar na to je dobacio "neka onda zabije Splitu", nakon čega se press salonom prolomio smijeh.

Balakov je o Splitovu napadaču rekao: "Čop kod mene ne bi igrao jer za njega nije bilo mjesta. Drago mi je što je otišao, neka igra tamo gdje će dobiti svoju šansu. Situacija je bila takva da sam ja kao trener morao odlučiti tko će ostati, a tko ne. Ovako je bilo najbolje za nas i za njega. Njegova izjava samo pokazuje da ima respekt prema Hajduku."

Balakov se također nije upustio u daljnje rasprave o (ne)dolasku Josipa Šimunića, kazavši kako će se sve rasplesti za nekoliko dana, točnije do srijede u ponoć do kada službeno traje ljetni prijelazni rok.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 16:57
    ode kuća....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 13:32
    stavija san kuću na pobjedu hajduka,nemoj me zajebati bale
    Obrisan korisnik