Košarka

Vranković: "Putujemo puni problema"

Vedran Filipović • subota, 27.08.2011.
Vranković: "Putujemo puni problema"
Foto: FaH

Na konferenciji za novinare održanoj prije puta u Alytus, Josip Vranković obznanio je konačan popis dvanaestorice igrača na koje računa u Litvi. Očekivano su ispali branič Cedevite i Riječanin Vrkić.

"Od igrača koji su bili na pripremama, u Litvu s nama neće putovati Marko Car i Zoran Vrkić", obznanio je hrvatski strateg svoj posljednji rez. Takva odluka je bila i očekivana, budući da se Damjan Rudež oporavio od upale pluća zbog koje nije putovao u London, a Rok Stipčević će biti potreban kao treći play zbog iznimno napornog programa Eurobasketa. U najboljem slučaju Hrvatska će odigrati 11 utakmica u 19 dana.

Hrvatska na Eurobasketu 2011.

Lukša Andrić (Galatasaray, Tur)
Stanko Barać (Anadolu Efes, Tur)
Bojan Bogdanović (Fenerbahče, Tur)
Dontaye Draper (Cedevita)
Damir Markota (Union Olimpija, Slo)
Marko Popović (Žalgiris, Lit)
Damjan Rudež (Cibona)
Krunoslav Simon (Zagreb CO)
Rok Stipčević (Varese, Ita)
Marko Tomas (Fenerbahče, Tur)
Ante Tomić (Real, Špa)
Luka Žorić (Unicaja, Špa)

Izbornik Vranković podvukao je crtu pred dosadašnje pripreme s kojima je, kako kaže, zadovoljan. "Smatram da smo pripreme odradili zadovoljavajuće, ali nažalost, moram reći kako u Litvu putujemo puni problema. Dosta igrača je ozlijeđeno, no naravno, najveći hendikep je ozljeda Roka Ukića. Vjerujem da se njegov izostanak neće puno osjetiti, ali i bez njega naš cilj ostaje isti – četvrtfinale koje nam garantira kvalifikacije za OI u Londonu", priznao je hrvatski izbornik kojem je glavni razigravač igre slomio kost u stopalu te tako pretvorio debitanta Drapera u prvog kreatora igre.

Naš prvi protivnik bit će kvalifikanti Finci, koji na Eurobasket dolaze u natjecateljskoj formi, za razliku od naše momčadi. "Najveća snaga im je činjenica što su izuzetno trkački moćni te uzimaju mnogo vanjskih šuteva. Mi smo kvalitetniji, ali važan je način kako ćemo otvoriti natjecanje", oprezan je naš stožer koji je svjestan da će svaka prilika za odmor glavnih vedeta biti od velike važnosti.

"Želio bih još pojasniti onaj visoki poraz od Francuza. Mogli smo mi smanjiti tu razliku, no nisam želio riskirati moguće dodatne ozljede naših važnih igrača", kazao je Vranković prvenstveno misleći na Krunu Simona i Marka Tomasa.

Europsko prvenstvo otvaramo 31. kolovoza utakmicom protiv Finske, a protivnici će nam biti još i Grčka, Makedonija, neugodna Crna Gora te Bosna i Hercegovina.

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 22:53
    što se tiče stipčevića , tragično je to što mi nemamo baš nekog boljeg na toj poziciji,a po meni on ne bi smio imati više od dvije minute u ozbiljnijoj utakmici,  a smiješno je što je uopće bilo upitno da li nam treba draper ili ne.. što se tiče banića,statistički je i marko car dobar igrač... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • woogla27.08.2011. u 18:20
    e moj joke, vidim već se alibiji stvaraju...da idemo puni problema hahahahahahahanormalno da nitko nigdje ne spominje da grcima fali pola igrača i da idu sa bouroussisom, zizisom, fotsisom, calathesom i 8 praktički B reprezentativaca...nedaj bože, da se nebi kasnije tražio razlog poraza od okrnjene... [više na forumu]
    woogla
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 17:39
    Da mi je netko prije 2 godine rekao da će Rok Stipčević biti u 12 reprezentativaca na Eurobasketu (najjačem u zadnjih ohoho godina), a Marko Banić (zanemarimo ovdje njihove pozicije, naravno), koji je odigrao sezonu karijere i odveo Bilbao do povijesnog uspjeha (ulaska u Euroligu) kao glavni igrač... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 17:07
    ovo je realnost treba samo čvrsto od početka ulazak u 6 bio bi fantastičan uspjeh samo se nadam da je ovaj put vodio sve zdrave a ne ko zadnji put !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 16:31
    Bože, daj nam snage.
    Obrisan korisnik