Nogomet

Bilić: "Prvo srediti Maltu pa onda Izrael"

Nikola Vlahović • nedjelja, 28.08.2011.
Bilić: "Prvo srediti Maltu pa onda Izrael"
Foto: Kristijan Komarica

Dio hrvatske nogometne reprezentacije danas se okupio u Splitu. Izbornik Slaven Bilić na konferenciji za novinare osvrnuo se na naše protivnike, Maltu i Izrael, ali i na situaciju u reprezentaciji...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, istaknuo je da nema dovoljno vremena da se reprezentacija sasvim pripremi za nadolazeće dvije utakmice, međutim, Bilić je uvjeren da je Hrvatska kvalitetnija te da ne bi smjeli imati problema.

"Nemamo puno vremena i ne možemo odraditi previše treninga, ali vjerujem da ih ima dovoljno kako bi spremni dočekali susret protiv Malte i Izraela. Najprije moramo riješiti Maltu, a onda ćemo pričati o Izraelu. Nema sumnje da smo kvalitetniji i bolji na papiru, ali treba biti oprezan u obje utakmice", rekao je Bilić.

Slaven Bilić: "Ovo je novi Klasnić i to nas jako raduje. Znali smo mi i prije da on najbolje reagira u kaznenom prostoru, ali ove sezone odlično radi i to mu se vraća. Klasnić sada igra i zabija, gledao sam ga u sve tri utakmice".

Većina igrača trebala bi stići u utorak, a Bilića je zabrinula ozljeda Nike Kranjčara koju je zadobio na utakmici protiv Manchester Cityja: "Niko je ozlijedio aduktor i već smo se čuli s liječnicima u Tottenhamu. Čini se da ozljeda nije strašna, ali više ćemo znati nakon što Niko obavi magnetsku rezonancu. To bi trebao obaviti sutra, a onda ćemo znati što dalje".

Pojedini reprezentativci još nisu riješili svoje transfere, to se prvenstveno odnosi na Luku Modrića i Josipa Šimunića, a izbornik smatra da razne priče oko toga neće utjecati na njihovu igru.

"Često pričam s Modrićem i on zna da o odlasku odlučuje klub i on je tu nemoćan. Cijeli Tottenham je bio loš protiv Cityja, a Luka je bio jedan od njihovih najboljih igrača", a zatim se Bilić dotaknuo i Šimunića: "On je sada već dugo bez utakmica i to bi moglo biti loše. Do sada nije imao problema i vjerujem da ih neće ni imati. Šimunić je vrhunski profesionalac".

Sjajnim obranama u Dinamu poziv u reprezentaciju dobio je Ivan Kelava, ali za sada je i dalje prvi vratar Stipe Pletikosa. "Nikome mjesto u reprezentaciji nije sigurno, međutim, Pletikosa brani dobro i u Dublinu je bio prvi vratar i sada u Rostovu brani vrlo dobro".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj29.08.2011. u 08:52
    chicago ponovi malo č i ć
    Mihalj
  • The Phantom28.08.2011. u 21:45
    Samo da se Niko nije ozlijedija
    The Phantom
  • Obrisan korisnik28.08.2011. u 21:34
    mene klasnič podsječa na bokšiča nije često zabijal al je zabijal kad je bilo najvažnije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2011. u 21:26
    teško čemo mi sa biličem bilo kaj napravit na početku je govoril ko ne igra u klubu neče ni u repki a sad mi se čini da ima previše sigurni u repki
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo928.08.2011. u 20:36
    Klasnić je uvijek bio car u8 16m,ima nos za gol,to se ne gubi,ali Biliću nikad nije bio dovoljno dobar,a jbg-a izbornik odlucuje ko igra a ne mi
    Ronaldo9