Automoto

Stoner pokorio i Indianapolis

Lovro Štrbinić • nedjelja, 28.08.2011.
Stoner pokorio i Indianapolis
Foto: EPA

Casey Stoner, vodeći čovjek u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva, slavio je danas na 12. utrci sezone u američkom Indianapolisu. Sedma je to pobjeda Australca u ovoj sezoni, a iza njega su danas na postolju ostali Dani Pedrosa i Ben Spies.

Danas je u Indianapolisu na rasporedu bila 12. utrka ovogodišnjeg MotoGP Svjetskog prvenstva. Kao i u većini dosadašnjih ponovno je najbrži bio Casey Stoner koji je sedmom pobjedom u sezoni, a trećom uzastopce, stvorio 44 boda prednosti u odnosu na Jorgea Lorenza. Španjolac je danas bio četvrti, a na postolje su se ugurali Pedrosa i Spies.

Na početku utrke Australca je prestigao momčadski kolega Dani Pedrosa, a u nastavku kruga i Jorge Lorenzo. No, ubrzo je u trećem krugu Stoner uzvrati Španjolcu na Yamahi i vratio drugu poziciju, a potom je za nekoliko krugova nadmudrio i Pedrosu te došao na lidersku poziciju. Nju nije ispuštao do kraja te je s prednošću od skoro pet sekundi došao do 30. pobjede u karijeri.

S druge strane, Ben Spies je katastrofalno ušao u utrku pa je u jednom trenutku pao na deveto mjesto. No, domaći adut se ubrzo pribrao, prestigao Edwardsa i Bautista i dočekao grešku Haydena. Nakon toga je došao i do četvrtog mjesta te mu je na putu do postolja stajao kolega iz Yamahe i aktualni prvak. Njega je Spies pretekao u prvom zavoju 17.kruga i došao do još jednog postolja u karijeri.

Dovizioso i Bautista bili su peti i šesti, a sjajan je to uspjeh za vozača na Suzukiju. Dodajmo da je u posljednjem krugu izletio Hector Barbera, što je omogućilo Rossiju da nakon katastrofalne utrke ipak završi među deset najboljih. Sljedeća utrka na rasporedu je sljedećeg tjedna u San Marinu.

VN SAD-a, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. D. Pedrosa (Špa/Honda)
3. B. Spies (SAD/Yamaha)
4. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
5. A. Dovizioso (Ita/Honda)
6. A. Bautista (Špa/Suzuki)
7. C. Edwards (SAD/Yamaha)
8. R. De Puniet (Fra/Ducati)
9. H. Aoyama (Jap/Honda)
10. V. Rossi (Ita/Ducati)
11. C. Crutchlow (SAD/Yamaha)
12. M. Simoncelli (Ita/Honda)
13. T. Elias (Špa/Honda)
14. N. Hayden (SAD/Ducati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 18:52
    kralj
    Obrisan korisnik