Automoto

Stoner: "Sve je funkcioniralo"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 29.08.2011.
Stoner: "Sve je funkcioniralo"
Foto: EPA

Casey Stoner došao je proteklog vikenda do sedme pobjede u ovoj sezoni. Treća mu je to uzastopna i ukupno trideseta u karijeri, a Australac otkriva da je za to zaslužan i besprijekoran posao koji je obavila njegova ekipa. Zadovoljni je bio i drugoplasirani Pedrosa, dok je treći član Repsol Honde ipak malo razočaran utrkom.

Treća uzastopna pobjeda, sedma ukupno ove sezone, 30. pobjeda u karijeri i povećanje prednosti na 44 boda u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva. Sve je to proteklog vikenda u Indianapolisu ostvario Casey Stoner i tako stavio jednu ruku na trofej kojeg je lani ponio Jorge Lorenzo. Uz Australca na postolju se našao momčadski mu kolega Dani Pedrosa te domaći adut Ben Spies na Yamahi.

"Imali smo zadovoljavajući start, ali u prvom zavoju sam trebao biti malo agresivniji. Ostatak utrke je bio težak, bilo je vrlo vruće, a podloga na stazi više skliska nego na treninzima. Kad sam prešao Danija zaredao sam s nekoliko dobrih krugova i tu smo ostvarili prednost. Moram priznati da je sve odlično funkcioniralo i da je momčad odradila sjajan posao", riječi su vidno zadovoljnog Australca poslije utrke, a riječi hvale za svoj nastup imao je i Pedrosa.

"Veoma smo zadovoljni s drugim mjestom zbog nekoliko razloga. Poslije jučerašnjih kvalifikacija naporno smo radili kako bi smanjili zaostatak za Caseyem. Nije bilo normalno da toliko kasnimo, ali nakon pada u Brnu sjajno je završiti na drugom mjestu. Momčad je bila odlična i zadovoljan sam motorom i vlastitom izvedbom. Zaista se veselim Misanu gdje ću pokušati napraviti još jedna korak naprijed", rekao je Španjolac iz Repsol Honde, dok je treći član, Andrea Dovizioso bio razočaran svojim nastupom.

No, mjestom na postolju zato je zadovoljan bio trećeplasirani Ben Spies koji je utrku opisao sljedećim riječima: "Početak nije bio baš najbolji, ali kasnije sam vozio najbrže što sam mogao. Nije bilo lako prelaziti ostale jer nismo to mogli raditi na ravnici pa smo morali naći druga mjesta. Do kraja sam odvozio u dobrom ritmu i mogu reći da sam zadovoljan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2011. u 20:36
    Da se razumijemo, Casey je činio čuda sa onom beštijom od Ducatija, ali sad što čini sa ovom kirurški preciznom Hondom, zbilja je bilo za očekivati! Mladi Australac će dominirati MotoGP-om jako dugo!
    Obrisan korisnik