Tenis

Petra preokretom do Ruskinje

Ivor Krapac • srijeda, 31.08.2011.
Petra preokretom do Ruskinje
Foto: Ivor Krapac

Kao i Mirjana Lučić, i Petra Martić prošla je prvo kolo ženskog turnira US Opena. Vodeća hrvatska tenisačica slavila je protiv Čehinje Barbore Zahlavove Strycove, čime je izjednačila svoj dosad najbolji doseg na posljednjem Grand Slam turniru sezone, drugo kolo iz pretprošle godine...

Petra Martić došla je u New York u dobroj formi i na startu bila favoritkinja protiv 25-godišnje Čehinje Barbore Zahlavove Strycove, 71. na svijetu, a očekivanja je opravdala vrativši se na pravi put nakon izgubljenog prvog seta, s 5:7, 6:3 i 6:4. Petra je, tako, prošla barem jedno kolo u glavnom ždrijebu i na trećem ovoljetnom turniru u Sjevernoj Americi, nakon Toronta i Cincinnatija, a pobjedom je drugi put u karijeri stigla u drugo kolo US Opena.

Vodeća hrvatska tenisačica je preklani prošla kvalifikacije, pa na startu glavnog turnira pobijedila i Severine Beltrame, dok korak iza toga nije imala izgleda protiv Caroline Wozniacki, koja joj je prepustila samo gem. Ovog puta će korak više tražiti protiv 17. nositeljice, Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, 16. na svijetu, koja je u prvom kolu bila vrlo uvjerljiva, sa 6:2 i 6:2 protiv Gruzijke Ane Tatišvili.

Prvi set ogleda sa Zahlavovom Strycovom išao je sa servisom do završnice, a nakon što je Čehinja breaknula prva i potom ostala čvrsta na servisu kod 6:5, Martić je brzo uzvratila u drugoj dionici. Rani break, za vodstvo od 2:0, pokazao se ključnim za ulazak u treći set, u nastavku je ostala čvrsta na servisu.

U odlučujućoj dionici Petri su trebala dva breaka. Nakon što je povela s 4:3, ispustila je servis gem kasnije, dok se break za 5:4 pokazao presudnim. Zahlavova Strycova nije dobila novu priliku za povratak.

Martić je ovom pobjedom uzvratila Čehinji za poraz sa 6:4 i 6:3 početkom sezone u kvalifikacijama Sydneyja, a novi nastup čeka je protiv Pavljučenkove, protiv koje dosad nije igrala. Njihov prvi ogled najvjerojatnije će se dogoditi u četvrtak.

U srijedu Petru čeka prvo kolo parova, u kojima s Ruskinjom Ksenijom Pervak igra protiv rusko-ukrajinske kombinacije Vitalija Djačenko/Olga Savčuk, a i ostali hrvatski predstavnici bit će u akciji samo u toj konkurenciji.

Ivan Dodig s Bernardom Tomicem igra protiv Španjolaca Pabla Andujara i Daniela Gimeno-Travera, Ivo Karlović i Nijemac Frank Moser idu na prve nositelje, Boba i Mikea Bryana, dok će se Mirjana Lučić i Austrijanka Tamira Paszek sresti s ruskom kombinacijom Pavljučenkova/Vera Zvonareva.

US Open, tenisačice, prvo kolo:
Martić (Hrvatska) - Zahlavova Strycova (Češka) 5:7, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2011. u 10:36
    Nije njoj nitko dobar zdrijeb, kad nije nositeljica. Pavluychenkova uopce nije los zdrijeb, s obzirom u kakvoj je formi
    Obrisan korisnik
  • Zdren31.08.2011. u 10:00
    šteta, Pavljučenkova nije baš sretan ždrijeb.
    Zdren