Nogomet

Uživo: Posljednji dan prijelaznog roka

Sportnet • srijeda, 31.08.2011.
Uživo: Posljednji dan prijelaznog roka
Foto: Kristijan Komarica

Posljednji je dan ljetnog prijelaznog roka i na europskoj tržnici igrača vlada velika gužva. Glasine i najave ustupaju mjesto zaključivanju ugovora jer vremena je sve manje. Ostanite uz Sportnet jer uživo ćemo s vama ispratiti posljednjih 12 sati shopping groznice i izvijestiti vas o potvrđenim transferima...

01:29 - Dragi čitatelji, hvala Vam što se uživo pratili posljednji dan ljetnog prijelaznog roka! Redakcija Sportneta trudila se osigurati svježe vijesti sa europske nogometne tržnice. Ostanite s nama i u četvrtak, jer Vas očekuju novi detalji, zanimljivosti, reakcije i izjave svih važnijih sudionika ovih nogometnih transfera.

Hvala još jednom na pažnji, laka Vam i ugodna noć!

01:03 - Fulham je pojačao svoj napadački red. Dobili su bitku s Newcastleom te su osigurali usluge 26-godišnjeg reprezentativnog napadača Kostarike Bryana Ruiza, koji je stigao iz Twentea. Drugi napadač koji je stigao na Craven Cottage je 23-godišnji Orlando Sa. Bivši je igrač Porta, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Nacionalu.

00:57 - Everton je izgubio Mikela Artetu, ali je u posljednji tren od madridskog Reala posudio veznjaka Roystona Drenthea.

00:42 - Stoke ja osigurao usluge još jednog igrača. Nakon što su doveli Wilsona Palaciosa, sad već bivšeg veznog igrača Spursa, klub je potpisao četverogodišnji ugovor s Cameronom Jeromeom, 25-godišnjim napadačem, koji je stigao iz Birminghama.

00:29 - Everton je potvrdio novog napadača. Denis Stracqualursi dolazi iz argentinskog Tigrea, a 23-godišnjak stiže na jednogodišnju posudbu.

00:24 - Villareal je potvrdio petogodišnji ugovor sa sada već bivšim veznjakom Mallorce, Jonathanom de Guzmanom, za svotu od 8,5 milijuna eura.

00:22 - Selimo malo u Ukrajinu, gdje je kijevski Dinamo doveo Kolumbijca Pabla Andresa Escobara te Brazilca Eduarda Pereira Rodriguesa, koji je našem Eduardu ukrao i nadimak Dudu.

00:20 - Još velikih vijesti s Otoka: Arsenal je ipak uspio dovesti Mikela Artetu, a Emirates će napustiti Nicklas Bendtner i posuditi se Sunderlandu. Alan Hutton i Jermaine Jenas napuštaju Tottenham i sele u Aston Villu.

00:14 - Sa Stamford Bridgea stiže potvrda da je Raul Meireles potpisao četverogodišnji ugovor s Chelseajem, dok su Glasgow Rangersi očekivano odbili ponudu za Nikicu Jelavića, premda nisu precizirali kojeg kluba.

00:02 - Prijelazni rok je službeno završen! Naravno, to ne znači da i u satima koji slijede neće stizati vijesti o transferima zaključenim u posljednji trenutak. Jedna od njih je i potvrda Arsenala da je dogovorena posudba Yossija Benayouna.

23:59 - Manchester City riješio se još jednog igrača iz, ionako prenapučene, svlačionice. Shaun Wright-Phillips, 29-godišnji krilni napadač, pokušat će oživiti svoju karijeru u redovima Queens Park Rangersa, na Loftus Roadu. Potpisao je ugovor na tri godine.

23:53 - Liverpool ima novog-starog napadača. Nakon što je prošao liječnički pregled i dogovorio osobne uvjete suradnje, na Anfield se vratio Craig Bellamy. Velšanin će na leđima nositi broj 39, a stigao je iz Manchester Cityja, gdje je, uz veliku konkurenciju, izgubio povjerenje sadašnjeg trenera Građana Mancinija.

23:43 - Nove vijesti iz Tottenhama, a nisu vezane za Modrića. Vezni igrač Spursa, 27-godišnji Wilson Palacios napustio je redove londonskog kluba. Reprezentativac Hondurasa potpisao je četverogodišnji ugovor za Stoke te će karijeru nastaviti u klubu koji je ove sezone izbacio Hajduk iz europskih natjecanja.

23:38 - Liverpool je službeno objavio kako je portugalski reprezentativac u njihovim redovima Raul Meireles podnio pismeni zahtjev za transfer.

23:10 - Prometno je danas bilo u Hamburgu. Stigao je hrvatski reprezentativac Ivo Iličević, a uz 23-godišnjeg Ben-Hatiru, koji je otišao u Herthu, HSV je napustio i 30-godišnji desni branič Guy Demel. Reprezentativac Obale Bjelokosti karijeru će nastaviti u engleskom drugoligašu West Hamu. Na predstavljanju, između ostalog je izjavio: "Želim pomoći klubu na povratku u Premiership, a ovdje su i neki moji prijatelji, poput Piquionnea i Carltona Colea."

23:00 - Hajduk je u Zadar na posudbu poslao mladog reprezentativca Tomislava Glumca.

22:46 - Tek nešto više od sat vremena do kraja prijelaznog roka Mikel Arteta je nakon saznanja za interes Arsenala zatražio transfer na Emirates. Slijedi utrka s vremenom, no čini se kako će Everton ostati bez ključnog igrača u samoj završnici prijelaznog roka.

22:38 - Sportnet doznaje kako mladi hrvatski vratar Matej Delač ove sezone neće na posudbu, već ostaje na Stamford Bridgeu.

22:22 - Izraelci su objavili da je Roberto Punčec novi član Maccabi Tel Aviva. Mladi stoper igrao je ranije u NK Varaždinu, te s U19 reprezentacijom izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

22:15 - Evo malo vijesti iz HNL-a. Veznjak Istre 1961 Hrvoje Kovačević sporazumno je raskinuo ugovor s Puljanima i dobio je slobodne papire. Istra je na službenoj internet stranici potvrdila ovu vijest.

22:10 - Klasnićev Bolton na jednogodišnju posudbu je doveo Gaela Kakutu iz Chelseaja. Owen Coyle nije krio zadovoljstvo dolaskom 20-godišnjeg Francuza, pohvalio je njegov talent te igračke sposobnosti od kojih je izdvoji brzinu i agilnost.

21:45 - Teemu Pukki, kojeg su ove sezone upoznali navijači Dinama u pretkolu Lige prvaka, nije više član Helsinkija, a golovi koje je zabio Schalkeu u kvalifikacijama za skupine Europske lige osigurali su mu angažman upravo u Gelsenkirchenu. 21-godišnji napadač za Schalke je potpisao trogodišnji ugovor.

21:22 - Škotski velikan Celtic pojačao je svoje obrambene redove iskusnim stoperom. Na jednogodišnju posudbu iz Dynamo Kijeva stigao je 30-godišnji reprezentativac Maroka Badr El Kaddouri.

20:55 - Berlinska Hertha pojačala je svoje redove dovođenjem Änisa Ben-Hatire, ofenzivnog veznog 23-godišnjaka iz Petrićeva HSV-a. Njemački nogometaš tunižanskih korijena, već je nastupao za Herthu u mlađim kategorijama, ali je seniorsku karijeru izgradio u Hamburgu. Potpisao je ugovor na četiri godine te će se tako u svlačionici priključiti našem Mijatoviću, koji je kapetan berlinskog sastava.

20:47 - Brazilski veznjak Diego napustio je redove Wolfsburga i karijeru će nastaviti u madridskom Atleticu. Felix Magath izjavio je da će Diego sigurno imati ključnu ulogu u Atleticu i poželio mu je sve najbolje. Atletico je osim Diega doveo i mladog portugalskog reprezentativca. Luis Miguel Afonso Fernandes poznatiji kao Pizzi je napadač i dolazi na jednogodišnju posudbu.

20:31 - Dinamov protivnik u Ligi prvaka Ajax potpisao je ugovor s ruskim napadačem Dmitrijem Bulikinom. U međuvremenu, Tottenham bi mogao ostati bez Petera Croucha koji je pristao na transfer u Stoke City i u posljednjim satima prijelaznog roka trebao bi finalizirati selidbu na Britanniju.

20:29 - Arsenalov pokušaj dovođenja Mikela Artete iz Evertona je po svemu sudeći propao, Topnici se prioritetno okreću pregovorima s Benayounom.

20:20 - Milan je pojačao konkurenciju u veznom redu. Iz Palerma je stigao 26-godišnji talijanski reprezentativac Antonio Nocerino koji je s talijanskim prvakom potpisao četverogodišnji ugovor.

20:11 - Bivši španjolski reprezentativac Vicente napustio je redove Valencije i karijeru će nastaviti u engleskom drugoligašu Brightonu. Ljevonogog veznjaka trenirat će bivši urugvajski reprezentativac Gustavo Poyet.

19:58 - Argentinski napadač Santiago Silva novi je igrač Fiorentine, potvrđeno je iz kluba, a prema vijestima iz Londona Arsenal je u pregovorima s Chelseajem oko dolaska Yossija Benayouna.

19:33 - Udinese je nakon ispadanja iz Lige prvaka odlučio pojačati svoje obrambene redove, a pojačanja su doveli iz nekoć uglednih prvoligaša. Iz River Platea je došao 20-godišnji urugvajski reprezentativac Maximiliano Pereyra, a iz redova Sampdorije na posudbu je došao 25-godišnji vratar Daniele Padelli.

19:25 - Roma nastavlja s pojačavanjem svojih redova, u "vječni grad" na jednogodišnju posudbu iz Reala je stigao argentinski veznjak Fernando Gago. Slovenski reprezentativac Tim Matavž karijeru će nastaviti na Phillips Stadionu, 22-godišnji napadač potpisao je ugovor s PSV-om.

19:10 - Lazio će u posljednjim satima prijelaznog roka također napraviti 'reda' u svojoj svlačionici. Trener rimskog kluba Edy Reja odlučio je kako mu u nadolazećoj sezoni neće biti potrebne usluge Sergia Floccarija i Maura Zaratea, a oba igrača odlaze na posudbu s pravom kupnje. Floccari će iduću sezonu provesti u Parmi, dok će Argentinac Zarate najmanje godinu dana provesti u milanskom Interu.

19:00 - David Bentley iduće sezone neće biti suigrač naših reprezentativaca u Tottenhamu. Potvrđeno je kako će krilni igrač Spursa provesti godinu dana na posudbi u drugom londonskom klubu, West Hamu.

18:30 - Trojica hrvatskih nogometaša u posljednjem danu prijelaznog roka promijenila su svoje sredine. Mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković iz Mainza je otišao na posudbu u St. Pauli. U Mainz je iz Schalkea stigao Hrvat koji nastupa za švicarsku reprezentaciju, Marko Gavranović, a Hellas Verona je i službeno potvrdila da je Saša Bjelanović potpisao ugovor s njima.

18:11: Owen Hargreaves i službeno je potpisao ugovor s Manchester Cityjem. Bivši veznjak Uniteda i Bayerna dugo je čekao klub koji će mu ponuditi novu šansu za povratak nakon teške ozljede. Trud se isplatio, a iskusni veznjak poručio je da je zdrav i potpuno spreman za izazove Premiershipa.

17:32 - Ivo Iličević napustio je Kaiserslautern i prešao u HSV. Za klub iz Hamburga potpisao je ugovor u trajanju od četiri godine, a vijest su potvrdila oba kluba na svojim službenim stranicama.

17:20 - Hrvatski prvoligaš Rijeka posudio je na godinu dana talijanskom Juventusu 18-godišnjeg vratara Simona Slugu. Talijanski klub imat će mogućnost produžiti posudbu, kao i otkupiti igračev ugovor.

17:15 - Hapoel iz Tel-Aviva na jednogodišnju posudbu je doveo Mirka Oremuša iz Hajduka.Hrvatskom klubu bit će isplaćeno 200 tisuća eura, a Hapoel Oremušev ugovor u potpunosti može otkupiti za 600 tisuća eura.

17:06 - Roma je u svoje redove dovela Miralema Pjanića. 21-godišnji BiH reprezentativac napustio je Lyon i preselio u glavni grad Italije, a vrijednost transfera se procjenjuje na 11 milijuna eura.

16:48 - Mounir El Hamdaoui, napadač Dinamovog protivnika u skupini Lige prvaka, Ajaxa, pred dolaskom je u španjolski Espanyol na jednogodišnju posudbu. Marca javlja kako je igrač stigao u Barcelonu i tokom sljedećih sati bi se trebao pojaviti na liječničkom pregledu.

16:39 - Službeno je potvrđen i potpis ugovora Diega Forlana s Interom, kojemu je obećao vjernost do 2013. godine, a milanski klub navodno je u pregovorima i oko posudbe Lazijevog napadača Maura Zaratea.

16:37 - Liverpoolov veznjak Christian Poulsen službeno je postao novi igrač francuskog prvoligaša Eviana.

16:23 - Arsenal je i na svojim službenim internetskim stranicama potvrdio transfer Brazilca Andrea Santosa, koji je do danas branio boje Fenerbahcea. "Santos je kvalitetan igrač, koji zna igrati obranu, ali zna pomoći i napadu. Ima iskustvo Lige prvaka i igranja za Brazil i dokazao je da može igrati na najvišoj razini", rekao je Arsene Wenger.

15:30 - Massimo Oddo novi je član Leccea. 35-godišnji talijan stigao je iz Milana na jednogodišnju posudbu, a Lecce će mu biti 11. klub u karijeri.

15:14 - Scott Parker novi je igrač londonskog Tottenhama. Englez je napustio West Ham i pojačao momčad koju vodi Harry Redknapp. Druga vijest s White Hart Lanea glasi da je Tottenhamov Roman Pavlyuchenko potvrdio kako ne namjerava napustiti londonski klub.

15:08 - Realov Pedro Leon provest će sljedeću sezonu na posudbi u Getafeu. 24-godišnji Španjolac već neko vrijeme nije u dobrim odnosima s trenerom Kraljevskog kluba Joseom Mourinhom koji je izjavio da više ne računa na njegove usluge.

14:47 - Nakon posudbi u Stutgart i Birmingham, Alexander Hleb ni ove sezone neće se skrasiti u Barceloni. Katalonski klub poslao ga je na novu posudbu, ovaj put u Wolfsburg gdje će igrati s Mariom Mandžukićem, Hrvojem Čalom i Srđanom Lakićem.

14:40 - Bivši igrač Monaca, Juventusa i Herculesa, francuski reprezentativac David Trezeguet karijeru će nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u tamošnjem viceprvaku Baniyasu.

14:36 - Jedna vijest i s hrvatskih travnjaka, NK Zagreb u svoje je redove doveo stopera Stipu Lapića.

14:05 - Liverpoolov napadač David N'Gog po svemu sudeći Anfield će zamijeniti stadionom Reebok i zaigrati u tandemu s našim Ivanom Klasnićem.

14:03 - Roma je s Wolfsburgom postigla dogovor oko posudbe Simona Kjaera na jednu sezonu, dok je stoper Sunderlanda Anton Ferdinand nakon dolaska Johna O'Sheaja i Wesa Browna postao višak i pred potpisom je ugovora s Queens Park Rangersima.

13:50 - Na konferenciji za medije u Maksimiru, izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić potvrdio je da će Josip Šimunić sljedeće dvije sezone nositi modri dres. Osim Šimunića, ugovor je na dvije godine produžio i Dinamov kapetan Igor Bišćan.

13:40 - Liverpool je potvrdio da će Joe Cole ostatak sezone provesti na posudbi u francuskom prvaku Lilleu.

13:25 - Hrvatski reprezentativac Ivo Iličević napušta Kaiserslaurten i odlazi u HSV, gdje će se pridružiti Mladenu Petriću. Predsjednik HSV-a potvrdio je da našeg veznjaka očekuju danas na liječničkim pregledima te da prije potpisivanja ugovora treba obaviti tek neke formalnosti.

13:14 - Celticov veznjak Shaun Maloney uskoro neće biti Celticov, nalazi se u Wiganu gdje obavlja liječnički pregled i dogovara posljednje detalje ugovora. U međuvremenu, Sporting iz Lisabona doveo je u svoje redove Brazilca Eliasa, dok je Michael Bradley prešavši iz Borussije (M) u Chievo postao prvi Amerikanac u Serie A.

12:57 - Danas bi posebno prometno moglo biti na Emiratesu, gdje se osim Mertesackera očekuje stisak ruke i potpis na ugovor od strane Andrea Santosa i Park Chu-Yonga.

12:52 - Urugvajski kapetan Diego Lugano je nedavno iz Lige prvaka diskvalificirani Fenerbahce zamijenio Paris St. Germainom, a Daniel Royer je novo ime u Hannoveru, prešao je iz SV Reida.

12:50 - Što se mogućih transfera tiče, koji su navodno pred zaključenjem, Nicklas Bendtner je u pregovorima sa Stoke Cityjem, Manchester City bi se trebao pojačati vječno ozlijeđenim Owenom Hargreavesom, a Scott Parker bi trebao biti tek jedno od nekoliko današnjih pojačanja Tottenhama.

12:49 - Liverpool je pak doveo još jednog Urugvajca, na Anfield je doselio reprezentativni branič Sebastian Coates.

12:45 - Juventus je jutros dovršio i transfer Eljera Elije iz Hamburga, dok je Miralem Pjanić vrlo blizu prelaska u Romu.

12:43 - Što se sage o Luki Modriću tiče, čini se kako će naš reprezentativac i ove sezone igrati u Tottenhamu. Harry Redknapp je danas izjavio kako je milijun posto uvjeren da Luka ostaje.

12:37 - Arsenal je napokon počeo pojačavati momčad i na Emirates je sletjelo prvo pravo pojačanje. Per Mertesacker je prošao liječnički pregled i dogovorio sve uvjete s Topnicima.

12:29 - Dobrodošli u izravni prijenos s nogometne tržnice koja se zatvara za manje od 12 sati. Europski su mediji prepuni provjerenih i neprovjerenih glasina, a mi ćemo pokušati probrati ono najbitnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 01:35
    sumnjam da je modriću novac na pameti, već natjecanje u ligi prvaka i borba za trofeje, što u tootenhamu tško može...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2011. u 01:11
    Drago mi je da Modric ostaje u Tottenham-u, samo iz razloga što je na pocetku malo prebahato krenuo u kampanju,... "Odlazim ja za boljim klubom",...pritom je vjerovatno mislio na vecu placu. U Tottenhamu je imao zaradu (mjesecnu) koju prosjecni Hrvat nece vidjeti u,...neznam koliko godina... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2011. u 10:19
    koliko se pisao cijelo ljeto o omalenom hobitu i na kraju nista, pa tko ce za njega dati tolike pare, to moze jedino city, pa ovaj meireles je puno bolji od njega, hobit ne vrijedi 40 kn.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2011. u 08:32
    modrić ostaje zacementiran u tottenhamu i dijeli sudbinu kluba...teško da će do nekog trofeja ,možda i do kraja karijere...mnogim hrvatskim talentima tipa modrić ovo je škola...ambicije igrača u tottenhamu ne vrijede i zato će ga mnogi obilaziti u širokom luku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2011. u 03:44
    Istina, Liverpool se bas lijepo rijesio ovih igrača za koje uopce neznam sto su uopce radili tu poput degena, jovanovica, poulsena itd.....jedino je steta za njih sto su izgubili Meirelesa, ali sada su svejedno stvarno super posloženi......Arsenal opet naravno niti jedan veliki transfer i pravo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik