Automoto

Stoner hvata četvrtu pobjedu u nizu

Lovro Štrbinić • petak, 02.09.2011.
Stoner hvata četvrtu pobjedu u nizu
Foto: EPA

Nakon vikenda na američkom kontinentu MotoGP vozači se vraćaju u Europu. Domaćin sljedeće utrke je San Marino, odnosno staza u Misanu, a vidjet ćemo može li tko zaustaviti Stonera u pohodu na četvrtu pobjedu u nizu.

Prošlog vikenda u Indianapolisu Casey Stoner je sedmi put ove sezone ostavio cjelokupnu konkurenciju iza sebe i ujedno povećao prednost u ukupnom poretku na 44 boda. Daje mu to mogućnost da nešto opuštenije odradi preostalih šest utrka sezone, ali za vjerovati je da će ponovno željeti naći se na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Nadolazećeg vikenda po četvrtu pobjedu u nizu ići će u San Marinu gdje je prošle godine na Ducatiju zauzeo peto mjesto. Podsjetimo, bila je to utrka obilježena nesrećom u Moto2 kategoriji u kojoj je smrtnoj stradao Japanac Shoya Tomizawa. "Slavio" je tog dana Pedrosa, a na postolju su se našli Lorenzo i Rossi.

Ove godine će ponovno Pedrosa biti blizu vrhu, a na njega će pokušati doći i Jorge Lorenzo kako bi vratio barem malo neizvjesnosti pred sam kraj sezone. "Nadam se da sam ostavio prošlu utrku iza sebe. Sad idem u Misano na stazu koju volim i gdje sam ostvario nekoliko pobjeda i postolja. Momčad i ja želimo se vratiti na vrh i nastaviti borbu za naslov", nedvosmisleno je poručio prošlogodišnji prvak.

Inače, kompleks staze Misano sagrađen je u razdoblju između 1970. i 1972., a prvi put su se motociklisti ovdje borili za trofej 1985. Tijekom povijesti je doživjela nekoliko izmjena s kojima je, između ostalog, povećana dužina jednog kruga. Ona sad iznosi 4226 metara s najdužom ravnicom od 565 m.

Širine je 14 metara, a sastoji se od šest lijevih i deset desnih zavoja. Rekord staze postavio je Stoner 2008. godine, a iznosi 1:33,378. Kompleks je udaljen 11 kilometara od Riminija, a na njemu se održavaju i utrke Formule Renault, SBK-a i FIA sportskih automobila.

"Jedva čekam doći tamo i vidjeti koliko smo brzi. U prošlosti sam ovdje znao biti dobar, ali i nešto lošiji, kao u posljednje dvije godine. No, to je lijepa staza, a posebno su mi draga dva zavoja uoči i nakon ravnice. Dolazim ovdje s tri pobjede u nizu i s nadom u novi dobar rezultat", riječi su Stonera, dok je Pedrosa također najavio uspješan vikend:

"Nakon dobre utrke u Indianapolisu u Misano dolazimo dobro raspoloženi. Staza je drukčija nego u Indyju, no nadam se ponavljanju dobrog lanjskog rezultata. Moramo biti bolji u subotu, a ovdje su jako bitni ubrzanje i jake kočnice te će to biti naš prioritet prilikom pripreme motora. Nadam se da će sve funkcionirati i da ćemo napraviti novi korak naprijed."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!