Nogomet

Buffon: "Ne želim ovo više prolaziti"

Antonija Pavlić • subota, 03.09.2011.
Buffon: "Ne želim ovo više prolaziti"
Foto: Davor Sajko

Gianluigi Buffon spasitelj je talijanskog dana. Farski Otoci mogli su iznenaditi negdašnje svjetske prvake i okrznuti ih barem za dva boda, ali Juventusov čuvar mreže ipak im to nije dopustio. Cassanov pogodak na koncu je bio dovoljan za sva tri boda, ali legendarni vratar ističe kako lekcija mora biti naučena...

Mogli su biti priča dana. Nogometaši Farskih Otoka propustili su nekoliko vrlo izglednih prilika da loptu pospreme iza leđa Gianluigija Buffona, no iskusni vratar bio je na razini koja se od njega očekuje i spriječio apsolutnu senzaciju.

Početak nije dao naslutiti što će se u nastavku odvijati. Antonio Cassano proparao je mrežu u 11. minuti i, vjerovali su svi, samo "otvorio pipu". No, amateri sa sjevera u nastavku su pokazali zube i Azzurre umalo kaznili zbog podcjenjivanja.

"Nadam se da ovako nešto nećemo morati ponovno prolaziti", kazao je ovotjedni talijanski "svetac", Buffon. "Valjda smo lekciju naučili."

Iako je bilo tijesno, Italija je s nova tri boda veliki korak bliže osiguravanju Europskog prvenstva. U utorak će na svome terenu imati priliku u Ukrajinu i Poljsku osigurati plasman s prvoga mjesta u skupini. Protivnik će im biti Slovenija, koja je u petak neočekivano izgubila od Estonije.

"Mlada smo momčad i možda si ne bismo trebali mnogo toga zamjerati", kazao je vratar, veteran u talijanskom nacionalnom dresu. "Na kraju su bitna samo tri boda, iako je sada već postalo očigledno da su iza nas vremena kada smo do pobjeda dolazili lakoćom. U svaku utakmicu sada moramo ulaziti maksimalno koncentrirani i odlučni."

Buffon je na "vječnoj listi" reprezentativaca s najviše nastupa četvrti - protiv Farskih Otoka kući je ponio 107 "kapicu". Prvo mjesto drži legenda svjetske smotre 2006. godine Fabio Cannavaro (136).

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 00:59
    jos 30 nastupa i buffon postaje igrač s najviše nastupa za azzure....legenda je to i zasluzila :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 17:39
    ----------mislim da se tu radi baš o ovome: amateri sa sjevera u nastavku su pokazali zube i Azzurre umalo kaznili zbog podcjenjivanja. A mislim da je to čest slučaj i s našom reprezentacijom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 15:44
    hm, u prijateljskoj su tukli Španjolsku, a sad ih protiv Farskih Otoka spašava Buffon... gadne neke oscilacije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 14:20
    Azzurima se ne piše dobro!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom03.09.2011. u 11:43
    Cassano ,a ne Cannavaro u uvodnom dijelu.
    The Phantom