Nogomet

Fenerbahče želi natrag u Ligu prvaka

Ante Zovko • subota, 03.09.2011.
Fenerbahče želi natrag u Ligu prvaka
Foto: Kristijan Komarica

U skandal upleteni turski prvak Fenerbahče napravio je prvi korak prema, kako se nada, ponovnom uvrštenju u Ligu prvaka.

Fenerbahče je uložio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) protiv odluke Turskog nogometnog saveza kojom se klub izbacuje iz predstojeće sezone Lige prvaka.

Kako je klub upleten u istragu namještanju utakmica, savez ga je odlučio isključiti iz natjecanja dok je istraga u tijeku. U istragu je uključeno više od 30 igrača.

Kako stoji u žalbi, UEFA i Turski nogometni savez moraju do ponoći 6. rujna odgovoriti na žalbu. CAS će, neovisno o slučaju namještanja utakmica, odlučiti o žalbi sljedećeg tjedna.

Fenerbahče tvrdi kako je oštećen za 45 milijuna eura. Taj iznos potražuje od saveza koji ga je izbacio iz europskih natjecanja u korist rivala Trabzonspora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 11:03
    ma kad je to Portu bilo zabranjeno igrat u LP?! bilo je priče da će ih diskvalificrat, ali svejedno su nastupali, mislim da je to bila sezona 08/09. S druge strane, nema šanse da Fener upadne u LP sad kad je ždrijeb već gotov. Pa šta će onda bit s Trabzonsporom?! Oni su otkazali utakmicu EL protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 10:53
    Ovi Turci su se oštro obračunali s namještanjem, pred koju godinu je Porto za kupovinu naslova bilo zabranjeno samo igranje LP ali igrali su EL...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 00:56
    ako postoje čvrsti dokazi da su namištali, onda nema oprosta..."posli jebanja nema kajanja" hahaha
    Obrisan korisnik