Košarka

Popović: "Prvo poluvrijeme kriminalno"

Josip Tolić • ponedjeljak, 05.09.2011.
Popović: "Prvo poluvrijeme kriminalno"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kapetan hrvatske reprezentacije nakon poraza od Grčke kojim su naši košarkaši izgubili mogućnost nastavka natjecanja bio je kritičan i na sebe i na svoju momčad. Smatra da je neprolazak u drugi krug posljedica loših predstava u ranijim utakmicama.

Reprezentacija je odigrala još jednu uzbudljivu završnicu i, nažalost, izgubila. "Večerašnju utakmicu izgubili smo, prvenstveno, u prve dvije četvrtine. Prvo smo poluvrijeme odigrali kriminalno. Otišli su na 17 razlike, poslije je teško to stizati. Iako smo došli, praktički, u egal-završnicu, nismo imali snage to preokrenuti", izjavio je Marko Popović za HTV nakon susreta.

Skupina je, smatra, izgubljena već ranije: "Šteta, ali mislim da smo cijelu ovu grupu prokockali protiv Makedonije i Bosne i Hercegovine. Sada ne bi trebalo tražiti neke prevelike zamjerke, već u onomu što je bilo prije."

Kako komentira situaciju sa Stankom Baraćem koji je večeras odigrao vrlo dobru partiju, a u prijašnjim utakmicama nije ga bilo? -"Šteta što ga nije bilo ranije. Dvije utakmice koje je počeo u petorci slabo smo otvorili. Možda ga se trebalo koristiti na neki drugi način ili da ulazi s klupe da uhvati ritam. Danas mu se to i dogodilo. Da igra više, možda bi imali i kvalitetu više i pobijedili, no to je sve "možda". Teško mi je govoriti iz ove perspektive."

Osjetio je potrebu da se, kao vođa momčadi, ispriča u ime svih: "Ja, kao kapetan, moram stati u obranu svih svojih suigrača i snosim najveći dio krivice iz tog razloga. Moram se ispričati u ime svih nas. Mlada smo momčad, nadam se da su momci naučili nešto i dobili iskustvo kroz ovo i prošlogodišnje natjecanje, no neki će morati i sami dalje. Ja ne znam koga će u budućnosti biti u ovoj reprezentaciji, no trebat će se raditi puno bolja selekcija nego što je ova."

Složio se da je ispadanje u prvoj fazi natjecanja na Eurobasketu neuspjeh. -"Apsolutno. Da smo ispali u skupini sa Španjolcima i Litavcima, onda bi to bilo prihvatljivije, ovdje smo bili favoriti za prolaz dalje, to nismo napravili i snosimo svu krivicu."

Gdje je, zapravo, "zapelo" u našoj reprezentaciji? Kvaliteta očigledno postoji, no kemije jednostavno - nema. -"Problem je u našem mentalitetu i pristupu. Protiv Grčke, koja je nominalno najjača momčad skupine, mi znamo odigrati al pari završnicu, a protiv jedne BiH izgubimo petnaest razlike."

Uzor košarkašima, kaže, trebaju biti neke druge nacionalne vrste: "Trebamo se ugledati na naše vaterpoliste i rukometaše koji su imali puno više uspjeha u ovoj našoj kratkoj povijesti. Nadam se da će drugi uspjeti. To nama nije pošlo za rukom. Sljedeće godine nemamo, nažalost, nikakvo natjecanje. Ne znam koga će za dvije godine biti u reprezentaciji."

Za kraj, iznova se pognute glave ispričao za slab nastup na EP-u: "Još se jedan put ispričavam i velik dio krivice ide i na mene, sigurno."

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Finska71:65Crna Gora
Hrvatska69:74Grčka
Sjeverna Makedonija75:63Bosna i Hercegovina
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Finska71:65Crna Gora
Hrvatska69:74Grčka
Sjeverna Makedonija75:63Bosna i Hercegovina
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 12:29
    radiću, marš iz hrvatske košarke! nije samo đouk kriv za ovaj debakl....ti si najveći krivac, konobaru!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 07:34
    bravo Marko, triba karaktera za izjaviti ovako nešto nakon takvog debakla.. a vi koji ga prozivate ka glavnog krivca mi niste jasni, ako se iko barem donekle trudia na ovom turniru to su bili on i Tomić.. on je vuka koliko je moga (naravno da je i griješia, zato su tu drugi da ga zamijene kad njega... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 00:44
    popovic se bar meni uopce ne svidja kao igrac i uopce ne kuzim otkud toliko podrske.. u napadu ako ga ne sere a drzi ga se u igri mi gubimo,jer sutevi su mu uglavnom nerezonski a u obrani koliko kuzim stalno kiksa..u repki ima stvarno igraca koji vrijede al cini mi se da ih on uvijek sve zasjeni...
    Obrisan korisnik
  • stajpi06.09.2011. u 00:05
    Gdje su komentari ostalih reprezentativaca ili taman Stanko Roku koste lomi?
    stajpi
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 22:39
    Peticija za odlazak Danka Radića i ostalih vodećih ljudi HKS-a. Podržite! http://www.ipetitions.com/petition/hks_smjene/
    Obrisan korisnik