Nogomet

Menezes: "Moramo vratiti Ronaldinha"

Antonija Pavlić • utorak, 06.09.2011.
Menezes: "Moramo vratiti Ronaldinha"
Foto: EPA

Brazilski izbornik Mano Menezes pohvalio je Ronaldinha za izvedbu u 1:0 pobjedi nad Ganom te istaknuo nadu da će postati bitan kotačić u nacionalnom stroju...

Izbornik brazilske reprezentacije Mano Menezes poslije minimalne (1:0) pobjede nad Ganom u prijateljskoj utakmici odigranoj u Londonu bio je pun hvale za izvedbu Flamengova organizatora igre Ronaldinha.

Veliki Brazilac vratio se nacionalnoj vrsti nakon deset mjeseci "stanke" te u nekoliko navrata pokazao da ipak nije izgubio svoj sjaj. Iako nije postigao pogodak, izbornik je istaknuo kako se nada da će 31-godišnjak ponovno u žutome dresu igrati važnu ulogu.

"Ronaldinho je igrao vrlo dobro; on je čovjek kojega smo trebali vratiti u momčad", prenosi izbornikove riječi PA.

"Međunarodni nogomet danas je mnogo brži i na početku je to nalazio teškom promjenom. Ali tada je počeo pratiti ritam i pokazao tko je i što je u drugome poluvremenu. Bio je zaista dobar i samo ga je sjajna obrana protivničkog vratara koštala da se ne upiše i u strijelce. Ponavljam, moramo ga vratiti."

Iako nisu bili uvjerljivi, Menezes je zadovoljan. "Zadovoljan sam rezultatom jer smo igrali protiv vrlo dobre ekipe. Nismo dobro počeli, ali jednom kada smo uhvatili tempo sve je sjelo na svoje mjesto. Mogli smo zabiti i još pokoji pogodak, a naši protivnici nisu nam pak stvorili prigodu. Nakon posljednjih poraza, važno je da uhvatimo što je više pobjeda moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 11:10
    istina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 15:13
    Brazil zadnjih godina ne igra atraktivno i postiže loše rezultate. Zato bolje da "riskiraju" sa igračima kao što su Ronaldinho i Kaka npr. i igraju prepoznatljivo atraktivno kao nekada. Siguran sam da ne mogu gore od ovih zadnjih rezultata na velikim natjecanjima. Imaju dosta fizikalaca... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • rider1106.09.2011. u 14:38
    uz dužno poštovanje i messiju, i cronaldu i trećem i četvrtom i petom... njega san najviše obožavao gledat
    rider11
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 13:53
    Sve je otišlo k'vragu kada je potpisao za AC.Milan, a znamo šta se dešava brazilcima (strancima) kada dođu u Italiju,...raspašoj! No unatoč kojoj kilici viška i opuštenom životu igra ko' zmaj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 13:16
    Čovjek je od zvijezda pao negdje u prosjek i to skoro u najboljim nogometnim godinama. Noćni život i tulumarenje su ga skoro uništili. Trebao se zadržati na onoj razini još koju godinu i ostaviti se nogometa. Otišao bi kao kralj. Premda ima u njemu baruta samo treba pronaći motiv!
    Obrisan korisnik