Nogomet

Capello: "Ponekad je rezultat važniji"

Antonija Pavlić • srijeda, 07.09.2011.
Capello: "Ponekad je rezultat važniji"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Fabio Capello svjestan je kako igra engleske reprezentacije, posebno na Wembleyju, prije većih iskušenja zahtijeva još neke preinake i dorade. Potvrdila je to tek minimalna pobjeda protiv Walesa (1:0).

Zaslugom mladoga Ashleyja Younga izabranici Fabija Capella s minimalnih su 1:0 svladali Wales i došli na korak od plasmana na Europsko prvenstvo. No, nije to bila impresivna predstava i Gordi Albion prije pravih iskušenja morat će poraditi na mnogim segmentima igre.

"Nismo igrali po mom 'guštu', ali ponekad je rezultat bitniji od dojma", kazao je Capello. "Dosta samo patili u posljednjih petnaestak minuta. Nismo počeli najbolje, ali potom smo uhvatili ritam i nismo bili loši, postigli smo i pogodak. Wales je imao prigode izjednačiti, sva sreća što to nisu uspjeli iskoristiti."

"Moramo napredovati, poboljšati igru", svjestan je talijanski strateg. "Činjenica je da smo bolji na gostovanjima, nego na Wembleyju. Usto, moramo vratiti neke igrače koji su trenutačno onemogućeni nastupiti. Možda će u budućnosti biti spremni za okršaje u dresu seniorske reprezentacije", poželio je.

Mnogi kolege novinari Capellu su zamjerili defenzivnu taktiku nakon što je Franka Lamparda zamijenio Scott Parker. Wales je u posljednjem periodu bio dominantan pa je Talijan pokušavao zatvaranjem utakmice zadržati tri boda.

"Nije to bila defenzivna taktika", brani se Capello i objašnjava svoju "pogrešku". "Parkera sam uveo zbog drukčijeg balansa na terenu. Milnera sam pogurnuo više naprijed, kako bi radio presing i primio loptu, a igrali smo i s jednim veznjakom ispred posljednje četvorke. Morali smo promijeniti pozicije jer smo tako bolje podržavali Rooneyja", zaključio je.

Strijelac pobjedničkog pogotka pak nije dugo lamentirao o igri i dojmu koji je Engleska ostavila na travnjaku. "Željeli smo osvojiti tri boda i podići šansu za osvajanje prvoga mjesta u skupini. To smo i učinili", kazao je za ITV. "Nismo bili impresivni, ali morate izaći na teren i pobijediti, a to smo uspjeli. Sretan sam zbog pogotka."

Velšani pak nisu mogli biti toliko zadovoljni. Ostali su praznih ruku, a Robert Earnshaw dugo će se sjećati promašaja sa samo nekoliko metara u drugom poluvremenu. No, Gary Speed svojim momima odlučio je ne zamjeriti baš ništa.

"Jako sam ponosan. Znali smo kako će se utakmica razvijati, da će nas Engleska pritisnuti i što trebamo napraviti kako bismo se držali iznad vode", izjavio je Speed. "No, isto smo tako predviđali i da će se susret u potpunosti 'otvoriti' u posljednjih sat vremena, a mislim da smo u tom dijelu utakmice kontrolirali igru i bili bolji protivnik. Ukrali smo im predstavu i zbog toga sam vrlo sretan i ponosan."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 11:51
    stvarno neznam ni sta engleska ni man c vide u onom milneru,nabrojacu barem vise od 20 imena koji su bolji i vise zasluzuju reprezentaciju nego on
    Obrisan korisnik
  • Tonco07.09.2011. u 10:39
    najvaznje da nasa repka mora igrat ko barcelona i real skupa i da se pljuje ako na par minuta lopta malo sporije ide
    Tonco
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 09:30
    Sinoc sam malo gledo i tu utakmicu i mogu samo reci jao.Ovo sto Englezi igraju je jako,jako tezak nogomet za gledat.
    Obrisan korisnik