Nogomet

Messi: "Nisu nas namjerno tukli"

Antonija Pavlić • srijeda, 07.09.2011.
Messi: "Nisu nas namjerno tukli"
Foto: EPA

Lionel Messi u Bangladešu je na teren u prijateljskom susretu protiv Nigerije izašao s kapetanskom trakom oko ruke. Iako nije zabio, pružio je dobru partiju, svojom pojavom oduševio publiku te pomogao reprezentaciji u 3:1 pobjedi...

Novi argentinski kapetan Lionel Messi bio je zadovoljan izvedbom i rezultatom svoje momčadi u prijateljskom ogledu protiv Nigerije te istaknuo kako nije ljut zbog tretmana i nekoliko grubih startova kojima je "počašćen" od strane nigerijskih braniča.

Golovima Higuaina, Di Marije te autogolom, Argentinci su slavili s rezultatom 3:1 te se tako djelomično osvetili za neugodan poraz koji im je ova afrička reprezentacija nanijela u posljednjem međusobnom srazu (4:1).

"Bilo je ključno pobijediti poslije svih nedaća i neuspjeha koje smo doživjeli u posljednje vrijeme", kazao je omaleni Argentinac. "Uvijek je pozitivno s terena izaći u pobjedničkom raspoloženju, ostavlja vam osjećaj ugode i zadovoljstva."

Barcelonin fantazist ponovno nije uspio "ući" na listu strijelaca, ali prezentirao je dobru igru i u nekoliko navrata svojim potezima oduševio razdraganu publiku u Bangladešu. "Unatoč lošijem stanju travnjaka, kreirali smo prigode i igrali vrlo dobro. Uvjeren sam da smo ostavili dobar dojam. Glavno je da smo pobijedili i sada moramo samo nastojati iz utakmice u utakmicu biti što bolji", istaknuo je Messi "plan".

Afrički nogometaši od samoga su početka nastupili vrlo grubo, a u jednome je trenutku argentinska "desetka" ostala pored terena, krvareći poslije jednog priličnog grubog i nepromišljenog starta. Messi ne vjeruje da su Nigerijci namjerno "gađali" i njega, ali i suigrače.

"Pretrpio sam mnogo udaraca, ali ne samo ja, već i cijela momčad. No, mislim da nisu bili 'prljavi', namjerni. Na igralište ne izlazim misleći na to kako će me protivnički braniči dočekati, dolazim igrati nogomet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 10:48
    ''omaleni Argentinac...'' hehehhee
    Obrisan korisnik