Vodeni sportovi

HAPK Mladost testira za školu plivanja

Sportnet • petak, 09.09.2011.
HAPK Mladost testira za školu plivanja
Foto: Sandro Donda

Ponajbolji hrvatski plivački klub HAPK Mladost poziva sve djevojčice rođene između 2004. i 2006. godine i dječake rođene između 2003. i 2006. godine koji mogu samostalno plivati u dubokom bazenu na upis u plivačku školu.

Testiranje za upis održava se svaki radni dan u 18:45 sati u periodu od 5. do 30. rujna. Zainteresirani se mogu javiti trenerima: Tatjani Greguranić, prof. (099 36 37 218) i Ivana Brčić Matić, prof. (099 36 37 215), Ozren Smolčić (099 251 8295) na zatvorenom bazenu PVC Mladost na Savi, Jarunska 5, ili u Tajništvo kluba tel. 01 36 37 211 ili mob: 099 36 37 211.

HAPK Mladost je jedan od najuspješnijih hrvatskih klubova u svim kategorijama, a Plivačka škola postiže iznimne rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji osvajajući pehare na natjecanjima grada Zagreba, Regionalnim prvenstvima te međunarodnim mitinzima. Treba izdvojiti da je HAPK Mladost dobio priznanje grada Zagreba zahvaljujući kvalitetnom radu s mladim sportašima na odgojnom i pedagoškom planu posebno vodeći brigu da škola i sport mogu zajedno. Također, klub se može pohvaliti i vrhunskim sportskim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni jer su iz njegovih redova stasali plivači poput Gordana Kožulja, Alekseja Puninskog, Saše Imprića i drugih.

Kao što je opće poznato plivanje je jedan od najzdravijih sportova, te ima izrazito pozitivan učinak na zdravlje i razvoj djece. Ovaj sport je vrlo djelotvoran u održavanju forme srca i pluća te povećanja gibljivosti mišića, a ujedno predstavlja sjajnu prevenciju i rehabilitaciju pojedinih dječjih zdravstvenih problema kao što su skolioza, trzajne ozljede vrata, astma... Ne treba zaboraviti da je plivanje i važna vještina koja u pojedinim trenutcima može spasiti život vama, ali i drugima.

Plivačka škola treninge održava tri puta tjedno u poslijepodnevnim terminima, a tijekom trogodišnjeg ciklusa dijete će naučiti lijepo i pravilno disati, plutati, skakati na noge i glavu, plivati sve četiri tehnike (slobodno, leđno, prsno, delfin, ali i mješovito) te imati priliku demonstrirati što je naučio na pokaznim natjecanjima. Po završetku plivačke škole, mali plivači imati će priliku nastaviti trenirati i natjecati se u sklopu klupskog natjecateljskog programa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!