Tenis

Federer: "Krivim samo sebe"

Mario Glasnović • nedjelja, 11.09.2011.
Federer: "Krivim samo sebe"
Foto: EPA

Nakon sjajnog meča u polufinalu US Opena u kojem je Novak Đoković pobijedio Rogera Federera, Švicarac je na konferenciji za medije komentirao svoju igru. Federer je, kao i uvijek, ostalo velik i u porazu.

U polufinalom susretu posljednjeg Grand Slama ove sezone Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera nakon zaostatka od dva seta i uz dvije spašene meč lopte u petom setu. Švicarac se na konferenciji za medije nakon utakmice osvrnuo na sjajan susret s Đokovićem.

"Stvarno je čudno objasniti ovaj poraz jer osjećam da bih trebao biti na drukčijoj press konferenciji, ali što je - tu je. Očito je da je on igrao jako dobro i da se vratio u susret. Ja nisam igrao dobro na samom kraju. Naravno da sam razočaran, ali mogu kriviti samo sebe. Dobro sam započeo susret, ali ga nisam dobro završio", izjavio je Federer.

Federer nije krio razočaranje, ali zato razočarani nisu bili ljubitelji tenisa koji su mogli uživati u sjajnoj borbi dvojice odličnih tenisača. "Zbog toga svi gledamo i pratimo sport, zar nije tako? Ne znamo rezultat, svi imaju svoju šansu i do kraja susreta ne zna se tko će pobijediti. Zbog toga svi volimo sport, ali on nekad zna biti okrutan i težak. Tako je i meni danas. Poraz me boli, ali dobro sam. Moglo je sve biti još i gore, moglo je ovo biti i u finalu."

Federer nije imao godinu za pamćenje, ali motivacije mu ne nedostaje. "Poprilično sam gladan i želim ići u Australiju sljedeće godine. Jasno je i očito, da će mi se sav težak rad i napor vratiti, a zbog toga se dobro i osjećam. Znam to. Ovako se dugo nisam osjećao, jako dugo", zaključio je Švicarac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 18:36
    http://www.kicker.de/news/tennis/startseite/557754/artikel_von-wegen-gentleman_federer-als-schlechter-verlierer.html cak su i novine sa nemackog govornog podrucja oznacile rodju losim gubitnikom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2011. u 05:13
    A jel meni može netko reći koji kua rade moderatori na ovom forumu? Od tri stranice komentara, dvije i pol stranice zachatavanja, vrijeđanja i smeća. Daj se malo trgnite...
    Obrisan korisnik
  • ZoSo12.09.2011. u 03:45
    jel mi može netko objasniti na koji način oni formiraju ljestvicu najboljih tenisača ?npr. što bi morali Federer ili Nadal napraviti da skinu Noleta s broja 1 ?
    ZoSo
  • Obrisan korisnik11.09.2011. u 20:59
    Dragi Rogere zao mi je sto vise nisi Mr. CLUTCH...2x po 2 vezane mec lopte ne iskoristit ni nemozes krivit nikog drugog.. Svejedno navijat ću svakako za No1eta u finalu....pozdrav beskičmenjaku malom smradu Finbacu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2011. u 20:41
    Pozzz :)
    Obrisan korisnik