Nogomet

Korana i Santini vole se javno

Sportnet • četvrtak, 15.09.2011.
Korana i Santini vole se javno
Foto: Davor Sajko

Dragi igrači bet-at-home.com Managera, odradili smo i sedmo kolo, jedini i pravi derbi hrvatskog nogometa je iza nas, a pred vratima je i novo kolo, nova borba za tjednu nagradu, ali i nastavak velikog suparništva ekipa u lovu na glavni dobitak, LCD televizor.

U sedmom kolu bet-at-home.com Managera sve oči bile su uperene u Split i najveći derbi hrvatskog nogometa. Barem one oči koje su imale uplaćeni sportski paket ili dovoljno stabilno i brzu internetsku vezu da uhvate neki dobar stream. Derbi k'o derbi, nije donio ništa iznenađujuće za ljubitelje i vjerne pratitelje Prve HNL. Vidjeli smo po pogodak sa svake strane, poneki žuti, jedan crveni karton. Sudačke odluke vagale su se nakon utakmice, no, sve u svemu mogli smo biti zadovoljni nakon posljednjeg sučevog zvižduka, a posebno oni igrači koji su u svojim sastavima imali Andrića i Ibaneza.

U sjeni derbija prošle su sve ostale utakmice proteklog kola, a susret Zadra i Rijeke, posebno je obradovao naše igrače. Osam pogodaka, uz hat-trick i asistenciju Ivana Santinija donio je osmjeh na lice svima koga su ga stavili u svoju ekipu. Napadač Zadra skupio je pregršt bodova, najučinkovitiji je igrač posljednjeg kola bet-at-home.com Managera s 13 osvojenih bodova, a svaka čast ekipama koje su ga postavile i za kapetana. Jednoj od njih donio je dodatnu radost, jer se našla na vrhu našeg tjednog poretka te samim time stigla i do tjedne nagrade našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com.

Ekipa "korana" ovotjedni je pobjednik bet-at-home.com Managera. Sastav koji na vratima ima Svetog Ivana Kelavu, u kojem se u strijelce upišu i iskusni rutiner Nino Bule i golobradi riječki veznjak Antonini Čulina i branič Luis Ibanez, a u kojem već spomenuti kapetan Santini odigra najbolju utakmicu sezone, možda i karijere, zaslužuje biti na vrhu tjednog poretka s 66 osvojenih bodova. Međutim, borba za tjednu nagradu bila je žestoka i neizvjesnija nego inače.

Pravi igrači bet-at-home.com Managera prepoznali su kapacitete i kvalitete Santinija te je i u drugoplasiranoj ekipi "ppk" zadarski igrač odradio kapetansku zadaću. No, presudio je ostatak momčadi, koja na kraju bila slabija od pobjednika za jedan, jedini, maleni bod. Nije za pobjedu bila dovoljna ni meksička lucidnost Carlosa Alberta Gutiérreza, ni odlučnost i srčanost Andrića, a niti preciznost i hladnokrvnost Arbera Abilaliaja. Sve se na kraju svelo na jedan maleni bod razlike.

U ukupnom poretku ništa novog. U borbi za glavnu nagradu našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com i dalje je "the dog šime" s osvojenih okruglih 300 bodova. Šime se nije u posljednjem kolu iskazao, skupio je samo 29 bodova, ali opipljivu prednost na vrhu i nakon sedmog kola osigurao mu je branič Zagreba Mateo Pavlović, svojim drugim ovosezonskim pogotkom. Na drugom mjestu ukupnog poretka nalazi se ekipa "hanson" s 292 osvojena boda. Bule s kapetanskom trakom, plus odlična partija mladog Čuline i hajdučke legende Andrića smanjili su prednost vodećeg.

U posljednjem kolu blistali su igrači iz 'drugog plana'. Naravno, Santini se prema svom dosadašnjem ovosezonskom učinku u Prvoj HNL više niti ne može nazvati takvim igračem, ali 13 osvojenih bodova u ovom kolu i 37 ukupno, čime se probio na sam vrh poretka za najkorisnijeg igrača, stvarno može malo koga ostaviti ravnodušnim. Riječki dvojac Gutierrez - Čulina odlično surađuje. U sedmom kolu skupili su svaki po deset bodova. Kada im se pridoda učinak još jednog Meksikanca Alfereza, nije čudo da će u Rijeci ove jeseni u modi biti sombrero.

U ukupnom poretku igrača, stagnacija Antolića u posljednjim utakmicama nije prošla bez kazne. Vrh poretka preuzeo je naravno, a tko drugi, nego Santini s 37 osvojenih bodova, koji je trenutno u odličnoj formi, a vidjet ćemo hoće li u istom ritmu nastaviti na gostovanju njegove momčadi kod Istre 1961 u Puli. Pri vrhu su još i Tomasov, Dinamov dvojac Tonel - Vida, a odličnim nastupima u otvaranju sezone nagrađeni su i Zagrebaš Mateo Pavlović te Osječanin Srđan Vidaković, koji su po bodovima stali uz bok jednom Kelavi i Ibanezu.

Nadamo se kako ste spremni za nove izazove Prve HNL i osmo kolo bet-at-home.com Managera, koje samo što nije krenulo. I ovaj put očekuju nas zanimljivi dvoboji. Dinamo nakon laganog treninga u srijedu i odrađenog nastupa u Ligi prvaka protiv tamo nekog Reala na svom travnjaku dočekuje Varaždin, dok će Hajduk slavonski tjedan, nakon odrađivanja obveza u Kupu u Gunji, nastaviti u Vinkovcima kod Cibalije. Zanimljivo bi moglo biti u dvoboju Splita i Lokomotive, Interu u goste dolazi zahuktala Rijeka, dok Slaven protiv Lučkog te Osijek na gostovanju u Karlovcu traže bodove koji će ih ostaviti na visokoj poziciji prvenstvene ljestvice.

Osam igrača u osmom kolu Prve HNL nema pravo nastupa za svoje klubove. Tomislav Jurić i Tomislav Radotić nisu na raspolaganju Cibaliji u dvoboju s Hajdukom, dok će Bili u tom susretu biti oslabljeni za usluge kapetana Srđana Andrića. Vrgoč i Ibriks nedostajat će Osijeku, a Brezovec Slavenu. Georgievski će u miru moći pogledati nastup svoje košarkaške reprezentacije u polufinalu Europskog prvenstva te neće morati sa svojim Šibenikom putovati u Kranjčevićevu, dok će Husić odmarati u Karlovcu. Mario Brkljača, koji je zbog dva žuta na terenu Poljuda protiv Dinama boravio samo 20 minuta, svoju utakmice kazne odradit će u Kup utakmici na gostovanju Hajduka u slavonskoj Gunji.

Borba za vrh poretka u bet-at-home.com Manageru nastavlja se i ovog vikenda. Svojim poznavanjem prilika i odnosa u Prvoj HNL, pametnim ulaganjem i kvalitetnim transferima netko od vas osvojit će još jednu tjednu nagradu kladionice bet-at-home.com. Stoga, pripremite svoju ekipu za vrhunske napore koji ih očekuju nadolazećeg vikenda i jedan savjet za kraj: čuvajte se Kruninih rotacija u sastavu protiv Varaždinaca na Maksimiru.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!