Tenis

Zagreb ostao bez Hrvatica

Ivor Krapac • četvrtak, 15.09.2011.
Zagreb ostao bez Hrvatica

Na terenima Teniskog centra Maksimir u glavnom hrvatskom gradu ovog se tjedna igra Zagreb Ladies Open, 50 tisuća američkih dolara bogati ITF turnir, a polufinale će proći bez domaćih predstavnica. Najdalje je stigla Ani Mijačika, s dvije pobjede na putu do četvrtfinala i porazom među posljednjih osam...

Od šestero Hrvatica koje su početkom tjedna krenule u lov na pobjede u glavnom ždrijebu, najviše razloga za zadovoljstvo obavljenim na Zagreb Ladies Openu imala je Ani Mijačika.

Rezultati Hrvatica

Prvo kolo: Bona (Italija) - Banovec 6:4, 6:3, Marosi (Mađarska) - Šunić 6:0, 7:6(3), Buzarnescu (Rumunjska, 8) - Njirić 6:3, 6:1, Jurikova (Slovačka) - Vrljić 6:3, 6:3, Mijačika - Akiki 6:4, 7:5.

Osmina finala: Mijačika - Molinero (Argentina, 6) 6:4, 6:2.

Četvrtfinale: Pivovarova (Rusija, 2) - Mijačika 6:4, 4:6, 6:4.

Nakon nedavnog naslova na 25-ici u Sarajevu, 24-godišnja Tučepljanka bila je dobra i na dvostruko bogatijem ITF turniru na zagrebačkim Ravnicama, također na zemljanoj podlozi - u prvom kolu proslavila je 6:4 i 7:5 u hrvatskom ogledu s Indire Akiki, dok je osminu finala prošla sa 6:4 i 6:2 protiv šeste nositeljice, Argentinke Florencije Molinero.

No, kraj puta za Ani dogodio se u četvrtak u četvrtfinalu. Sa 6:4, 4:6 i 6:4 nadjačala ju je drugopostavljena Ruskinja Anastasija Pivovarova, 134. tenisačica svijeta.

Uz Akiki, koja je prethodno prošla kvalifikacije, još četiri Hrvatice izgubile su u prvom kolu glavnog turnira, sve bez osvojenog seta. Ana Vrljić, Dijana Banovec, vlasnica pozivnice Silvija Njirić i kvalifikantica Petra Šunić ostale su praznih ruku protiv bolje rangiranih suparnica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!