Nogomet

Rubin rutinski, Tottenhamu bod

Marko Domljanović • četvrtak, 15.09.2011.
Rubin rutinski, Tottenhamu bod
Foto: EPA

U prvim kolima u skupinama A, B i C nismo vidjeli previše pogodaka. Ipak, vrijedi izdvojiti uvjerljiv nastup ruskog predstavnika na gostovanju u Irskoj, a minimalne pobjede su ostvarili PSV, Kopenhagen i Rapid.

Skupina A

PAOK - Tottenham 0:0

U ne pretjerano zanimljivoj utakmici u Solunu, PAOK i Tottenham podijelili su bodove. Gosti iz Engleske nastupili su sa priličnim promjenama u sastavu dokazavši da im ovo natjecanje trenutno ipak nije prioritet. Od naših igrača Niko Kranjčar i Luka Modrić nisu uopće nastupili dok je Vedran Ćorluka odigrao svih 90 minuta.

Prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo se u kaznenom prostoru domaćina u 27. minuti kada je srušen Kane, ali sudac Mazić ostaje nijem. To nije bio slučaj tri minute kasnije na suprotnom kraju terena pa je Lino dobio priliku dovesti domaćine u vodstvo. Igrač PAOK-a pogađa, ali sudac zahtijeva da se udarac ponovi i Lino promašuje uz uzdahe s tribina.

Drugo poluvrijeme bilo je prilično mirno do same završnice kada pritišće PAOK. Vierinha najprije odlično puca, a zatim i Ivić pogađa gredu, ali Grci do pogotka nisu mogli i utakmica završava podjelom bodova.


Shamrock Rovers - Rubin 0:3
(Martins 3', Noboa 50', Karadeniz 60')

Krvnici beogradskog Partizana dočekali su ruski Rubin u nadi da bi mogli otkinuti koji bod favoriziranim gostima. Na njihovu žalost ta nada je trajala točno tri minute kada Martins posprema Karadenizov centaršut u mrežu. Ipak, nakon desetak minuta domaćini su se uspjeli pribrati i počinj opasno prijetiti. Domaćini su u najmanju ruku ravnopravni prvih pola sata, ali tada Martinsa u kaznenom prostoru ruši Sives i to je kazneni udarac. Međutim, Thompson fantastično brani Valdezov udarac i ostavlja svoju momčad u igri.

U drugo poluvrijeme bolje ulaze gosti i to im se isplatilo već u 50. minuti kada Noboa fantastičnim volejem pogađa mrežu domaćina. Samo deset minuta kasnije utakmica je u potpunosti riješena jer Karadeniz od grede pogađa Thompsonov gol i donosi Rusima tri boda. Do kraja utakmice domaćini su učinili sve da dođu do počasnog pogotka, ali im to nije uspjelo. Rubin tako odlično započinje svoj europski put, a Shamrock Roversi će sreću tražiti negdje drugdje.

Skupina B

Hannover 96- Standard 0:0

Navijači Hannover sigurno neće biti previše zadovoljni rezultatom svoje momčadi koja je kod kuće odigrala utakmicu bez pogodaka sa belgijskim Standardom. Domaćini su najbolju priliku imali u 20. minuti kada Mohammed Abdellaoue pogađa Kanua na gol-crti. Nešto kasnije Schlaudraff odličnim udarcem pogađa vratnicu, ali to je bilo više-manje sve od pokušaja domaće momčadi.

Gosti su bolje otvorili nastavak Mujangijevim pokušajem koji je prohujao kraj lijeve vratnice, ali Standard do svoje prve pobjede u Njemačkoj nije došao. Ostalo je 0:0 u poprilično mlakoj i neatraktivnoj utakmici.


Kobenhavn - Vorskla 1:0
(Nordstrand 54'- 11m )

Nakon poraza od Viktorije Plzen u play-offu Lige prvaka, nogometaši Kopehagena dočekali su Vorsklu u nastavku svog europskog puta. Domaćini su dobro otvorili utakmicu pokušajima Nordstranda i Delaney, ali kako je poluvrijeme odmicalo Vorskla se sve bolje branila i Danci više nisu dolazili do prilika. Naprotiv, krajem poluvremena preuzimaju inicijativu, ali do izglednije prilike ipak ne dolaze

Zvižduci na poluvremenu ipak su pokrenuli domaću momčad i Kopenhagen uspijeva opet ostvariti pritisak. To im se isplatilo u 54. minuti kada u kaznenom prostoru pada Thomsen, a Nordstrand realizira jedanaesterac. Do kraja gosti, koji su očito ovdje došli po bod, nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetit vrataru Wilandu i Kopenhagen odnosi prvu pobjedu.

Skupina C

Hapoel Tel-Aviv - Rapid Bukurešt 0:1
(Herea 55')

Domaćini su odlično otvorili prvo poluvrijeme i nametnuli svoj stil igre. Gosit iz Bukurešta u prvom su dijelu bili potpuno podređena momčad i mogu biti jako sretni što su na odmor otišli nedirnute mreže. Kazna je stigla zahvaljujući Hereai u 55. koji glavom realizira nabacivanje Rui Durantea do kraja utakmice izraelski predstavnik nije uspio izjednačiti, a i svjedočili smo nekim ružnim scenama na kraju regularnog dijela pa su obje momčadi susret završile sa deset igrača.


PSV - Legia 1:0
(Mertens 21')

U drugoj utakmici skupine C PSV je na domaćem terenu pobijedio Legiju sa 1:0. Domaćini su se dominantno postavili od samog početka utakmice i bilo je pitanje vremena kada će Legija kapitulirati. Dogodilo se to u 21. minuti kada Martens odličnim udarcem s vrha kaznenog prostora iznenadio Dušana Kuciaka na vratima gostiju i doveo svoju momčad u vodstvo. Nakon pogotka dominacija PSV-a počinje malo slabiti, ali Legija nije imala većih prilika.

Gosti ipak drugi dio otvaraju bolje i prijete preko Gola u 48. minuti, ali to samo tjera domaćine na puni angažman. Do kraja susreta PSV je bio bolja momčad iako Legija uspijevala tu i tamo zaprijetiti. Borysiuk, primjerice, ima dobru priliku nakon kornera u 67. minuti, a udarac Komorowskog brani Tyton deset minuta kasnije. Sve u svemu, zaslužena pobjeda PSV-a, dok će gosti iz Poljske, koje je Ivica Vrdoljak predvodio sa kapetanskom vrpcom, prve bodove morati tražiti negdje drugdje.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

PAOK0:0Tottenham
Shamrock Rovers0:3Rubin Kazan
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2011. u 00:34
    Izrael ima tri predstavnika u grupama?!Ocito Izraelci ozbiljno shvacaju svoj nogomet i rade organizirano.
    Obrisan korisnik