Tenis

Čilić: "Osjećao sam se dobro, bilo je idealno"

Ivor Krapac • petak, 16.09.2011.
Čilić: "Osjećao sam se dobro, bilo je idealno"
Foto: Duje Bonačić

Marin Čilić prošao je ugodno zagrijavanje za prave stvari koje ga očekuju u nastavku vikenda u Potchefstroomu. Vodeći hrvatski tenisač u petak je bio na terenu manje od sat vremena protiv Izaka van der Merwea, s predajom suparnika nakon dva jednosmjerna seta, a kako je najavio izbornik Goran Prpić, bit će u akciji i u subotu u parovima, a naravno, i u nedjelju u prvom meču dana, kada ga čeka Kevin Anderson...

Nakon samo 51 minute bez ijednog izgubljenog gema, Marin Čilić donio je hrvatskoj reprezentaciji 1-1 u ogledu s Južnoafrikancima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Žaleći se na ozljedu ručnog zgloba koja je utjecala na mogućnost pomicanja palca, Izak van der Merwe predao mu je nakon izgubljenog drugog seta, a Marin je nakon tako jednostavnog posla bio vrlo zadovoljan - dosad još nije slavio ovako lako u reprezentativnom "dresu".

"Ovo je sigurno moja najlakša pobjeda u Davis Cupu ikad", komentirao je prvi hrvatski reket: "Od početka je išlo u pravom pravcu, osjećao sam se dobro, zapravo - bilo je idealno. K tome, osjetio sam igralište, atmosferu, a sve u samo dva brza seta. Nisam mu dao nikakvu šansu neforsiranim pogreškama".

Izak van der Merwe o ozljedi: "Ovo je prvi put da imam problem ovakve vrste. Osjetio sam ga jutros, ali sam se nadao da će s vremenom proći. Da budem iskren, nije dobro."

Glatka pobjeda bila je bitna i zbog uštede energije. S bodom za poravnanje na 1-1, Hrvatska je napravila prvi korak prema cilju, a Čilić će biti u akciji i u pokušaju da se obavi ostatak posla.

"Nadali smo se da bi nakon prvog dana rezultat mogao biti 2-0 za nas, ali spremni smo i za ovakvu situaciju", osvrnuo se Goran Prpić na 1-1 na kraju petka, najavljujući da u subotu u 13 sati na teren neće izaći kombinacija Nikola Mektić/Antonio Veić, koju je nominirao na ždrijebu: "Sigurno je da će biti promjena u paru u subotu, ali još nismo odlučili tko će biti na igralištu uz Marina. Oba sastava imaju šansu da osvoje tri boda, ali mislim da će ukupni pobjednik biti onaj tko pobijedi u nedjeljnom meču Čilić - Anderson."

Kao i Prpić, i južnoafrički izbornik John-Laffnie de Jager kazao je da je sve još otvoreno. Glavnu brigu predstavlja mu ozljeda Van der Merwea, što bi domaće moglo ostaviti sa samo jednim odabirom ukoliko bude 2-2 uoči posljednjeg meča ovog vikenda: "Ako Izak van der Merwe neće moći igrati u nedjelju, opcija je Rik de Voest. Njemu to neće biti novost, već je igrao kod rezultata 2-2 i pobijedio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 13:11
    Pa ovo je smijesno, toliko o podcjenjivanju JAR-a ! Normalno da nece izac Mektic/Veic jer gosp. Prpic se nadao rjesavanju situacije prvoga dana... Di je sad Zovko da rijese parove on i Cilic.......????
    Obrisan korisnik