Tenis

Srbija pred ispadanjem

Vedran Babić • subota, 17.09.2011.
Srbija pred ispadanjem
Foto: Bruno Karadža

Poslije prvog polufinalnog dana Davis Cupa najbliže konačnom okršaju za "Salataru" su reprezentacije Argentine i Španjolske. Argentinci su u beogradskoj Areni osvojili oba boda protiv Srbije, za koju Novak Đoković ipak nije nastupio, dok su Španjolci u Cordobi bili nemilosrdni i Francuzima prepustili mrvice...

Srbija - Argentina 0:2 (Beograd, tvrda podloga (dvorana))
Troicki - Nalbandian 4:6, 6:4, 2:6, 3:6
Tipsarević - Del Potro 5:7, 3:6, 4:6

Branitelj naslova Davis Cupa, Srbija, na korak je od ispadanja. Iako su se u reprezentaciji nadali kako će Novak Đoković biti spreman za nastup već prvog dana protiv Davida Nalbandiana, to se nije dogodilo. Svjetski broj jedan se iz New Yorka vratio tek u četvrtak i očito kako su vremenska razlika, umor i ozljeda leđa bili nepremostive prepreke na putu do njegova nastupa.

Đokovića je zamijenio Viktor Troicki, koji ipak nije opravdao ukazano povjerenje. David Nalbandian ga je poslije dva sata i 52 minute igre porazio 6:4, 4:6, 6:2, 6:3.

"Fizički se ne osjećam toliko loše, koliko nemam samopouzdanja. Igrao sam nedovoljno dobro za igrača kao što je Nalbandian. Očito mi treba dosta mečeva da se vratim u formu. Forhend uopće ne osjećam dobro, a i podloga mi ne odgovara jer loptice nisko odskaču." - Viktor Troicki

"Sam sam sebi napravio pritisak nakon što je Viktor izgubio. Na početku to nije utjecalo na moju igru, no kasnije sam postao nervozan. Trebao sam biti puno opušteniji." - Janko Tipsarević

"Igrao sam odlično. Bio sam solidan s osnovne linije i s tim segmentom igre sam vrlo zadovoljan. Osjećam da sam u dobroj formi", zadovoljan je bio nekoć treći tenisač svijeta.

Izjednačenje je Srbiji mogao donijeti Janko Tipsarević, no i on je bio nadigran i to od strane Juana Martina Del Potra. Argentinac je po jednom u svakom setu oduzeo servis Tipsareviću za pobjedu 7:5, 6:3, 6:4 poslije dva i pol sata igre.

Argentina je oduvijek imala fantastične tenisače i upravo zato je frapantan podatak da nikada u povijesti nije osvojila Davis Cup te da je samo tri puta igrala finale. Posljednji put to se dogodilo 2008. godine, a sada je na koračić do ponavljanja tog rezultata.

Srpski izbornik Bogdan Obradović za igru parova u subotu je prijavio Tipsarevića i Zimonjića, no lako je moguće da prvospomenutog zamijeni Đoković, čak i ako ne bude 100 posto spreman. Argentinci su, pak, prijavili Chelu i Monaca i velika je vjerojatnost kako kod njih neće doći do zamjena s obzirom da imaju veliku prednost i da mogu odmarati Del Potra i Nalbandiana.

Španjolska - Francuska 2:0 (Cordoba, zemlja)
Nadal - Gasquet 6:3, 6:0, 6:1
Ferrer - Simon 6:1, 6:4, 6:1

Španjolci su protiv lanjskih finalista Francuza bili u sjajnoj formi i ukupno su im prepustili samo deset gemova! Rafael Nadal je prepustio četiri Richardu Gasquetu, a David Ferrer šest Gillesu Simonu.

Na Nadalu se uopće nije osjetio umor poslije finala na US Openu u ponedjeljak, dapače. Bio je raspoložen kao i uvijek, pogotovo u Davis Cupu, u kojem još uvijek nije izgubio ni jedan od 13 pojedinačnih mečeva na zemlji.

Francuzi se nalaze pred praktički nemogućom misijom, nadoknaditi zaostatak od 0:2. To im je u 107-godišnjoj povijesti nastupanja pošlo za rukom samo četiri puta. Španjolci, pak, već 19 dvoboja na svom terenu nisu izgubili, a sve je izvjesnije kako neće izgubiti ni 20.

Što se igre parova tiče, za Španjolsku bi trebali nastupiti Lopez i Verdasco, već uigrani dvojac za Davis Cup susrete, a za Francuze Llodra i Tsonga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 17:15
    e pa vidiš ja sam subjektivan. Volim način na koji se Srbi postavljaju prema tenisu. Oni su što bi mi Hrvati rekli - TRANSPARENTNI. Nema guranja poluproizvoda...koji je bolji taj igra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 13:06
    Na koji nacin si moze priustiti ispadanje? :S To nea smisla nikakvog, i da: ako si vec moze priustiti ispadanje, po toj logici moze si priustiti i cinjenicu da nece vise bit najjaca teniska nacija na svijetu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 12:32
    Srbija si može priuštiti ispadanje, imaju već jedan davies cup pehar od prošle godine i trenutno je najjača tesnis nacija na svijetu. OD NAJBOLJIH SE UČI !
    Obrisan korisnik
  • Krokodil17.09.2011. u 12:07
    za Srbe je u ovakvom mecu stvarno bilo bitno da Novak odigra dvije... i cak ni onda nisu favoriti jel Nalby/Del Potro su tu negdje sa Tipsarevicem (makar)... onak 50/50, jel Tipsa ipak super igra ove godine... al bez Djoke, eto 2:0... i sad a sad ili parovi ili Tipsa protiv Nalbandiana... a ako... [više na forumu]
    Krokodil
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 10:05
    zrinkec kako to da ne navijaš za srbiju?
    Obrisan korisnik