Rukomet

Kamenica: "Idemo pokazati svoju kvalitetu"

Razgovarala:Ivana Strahija • subota, 17.09.2011.
Kamenica: "Idemo pokazati svoju kvalitetu"

U Našicama će danas i za Hrvatsku otpočeti Regionalna liga, a sve one koji stignu u gradsku dvoranu očekuje prava poslastica. Domaći Nexe dočekuje naime zagrebačko Croatia osiguranje, u drugom kolu Regionalne lige.

Konačno će početi i ta dugoočekivana Regionalna liga. Trebala je još prošlog tjedna, no Partizan, koji je trebao stići u Zagreb i odigrati utakmicu protiv Croatia osiguranja, odustao je od natjecanja, a Nexe na kraju nije krenulo u Beograd, gdje je trebalo igrati protiv Crvene zvezde, pošto je odgođena polovina prvog kola.

Nexe je formu tako tempirao za prošlu subotu, no trener Kasim Kamenica za Sportnet kaže kako njegovoj momčadi tjedan odgode nije škodio: "Ništa nam nije štetilo to što smo čekali na tu prvu utakmicu, osim što smo dakako nestrpljivi. Naravno, bilo bi nam izuzetno zanimljivo odigrati prvi susret u Beogradu, bilo bi to pravo iskustvo."

U tjednu čekanja Našičani nisu bili besposleni, odigrali su prijateljsku utakmicu sa Spačvom u Vinkovcima i pobijedili s 36:29. Osim toga su trenirali te se pripremali za hrvatski dvoboj s Croatia osiguranjem, kojeg će danas od 18,15 sati prenositi i televizija.

Prošle sezone, u 15. kolu prvenstva, Croatia osiguranje gostovalo je u Našicama i jedva izvuklo pobjedu s 30:29. Ovog je puta ekipa Kasima Kamenice prošla mnogo ozbiljnije pripreme, o čemu svjedoči i angažiranje kondicijskog trenera Mirka Krolu, pa se mnogi nadaju da će i ovog puta Našičani namučiti Zagrepčane.

"Zagreb je naravno favorit, kako je ranije bio u Premijer ligi, tako je sada u Regionalnoj ligi. No, mi u utakmicu, za razliku od Zagreba, ulazimo bez opterećenja, s velikom željom da Hrvatskoj pokažemo našu momčad, naš rukomet i našu kvalitetu. Ako se dogodi za nas pozitivni rezultat, to bi bilo fantastično i pravi podstrek za daljnje natjecanje", kaže Kamenica koji na raspolaganju ima cijeli svoj kadar, jer ozlijeđenih igrača nema.

Nakon što odrade tu prvu utakmicu, Našičani se mogu nadati i bodovima: "Svjesni smo da nas očekuje razina natjecanja viša no što je to bilo u Premijer ligi. U domaćem prvenstvu smo mi imali jako malo kvalitetnih utakmica, što se vidjelo čim smo zakoračili u Europu. Osim toga, tu su duga putovanja, drukčiji pristup, ozbiljnija priprema za utakmice. Neće biti lako, ali se zbilja veselimo."

Ono što Kamenica naglašava je i velika podrška sponzora: "Imamo tu sreću i zadovoljstvo da naš glavni sponzor ima veliki interes na području na kojem ćemo se natjecati, pa je podržao naše priključivanje Regionalnoj ligi. U Našice će pak doći najbolji klubovi ove regije, što će sigurno zadovoljiti i one probirljive ljubitelje rukometa."

Doći će u Našice svi, osim Partizana. Odstupanje srbijanskog kluba od SEHA lige, skoro par sati prije prve utakmice, Kamenica komentira: "Razumijem razlog Partizanovog odstupanja, igračima i treneru bilo bi skoro pa nemoguće igrati i domaće prvenstvo i Kup i Ligu prvaka, i na to još Regionalnu ligu. Iako bi nama bilo interesantno ići u Beograd, nismo ni Metaloplastikom nezadovoljni, bliže nam je Šabac, a momčad kvalitetom ne zaostaje mnogo za Partizanom."

U avanturu Regionalne lige Nexe ulazi s obnovljenim kadrom, o čemu Kamenica kaže: "Doveli smo pet mladih igrača, od čega čak trojicu momaka devedesetog godišta, koji su u kadetskom uzrastu bili svjetski prvaci u Tunisu. Novi igrači u ekipi, posebno mladi, daju svima posebni elan, radilo se jako dobro i motivirano i mislim da smo potpuno spremni za sve što nam SEHA liga donosi."

Na pitanje koje bi mjesto zadovoljilo trenera i Upravu na kraju, Kamenica odgovara: "Po budžetu smo šesti, a ta bi nas sredina tablice svakako zadovoljila i na kraju. Nama će biti interesantno vidjeti može li nam igranje jačih utakmica donijeti i bolji rezultat u Europi, a to je ulazak u treće kolo Kupa EHF-a."

U drugom kolu europskog natjecanja Nexe će u dvije utakmice, 8./9. listopada i 15. listopada, morati biti bolji od crnogorske Sutjeske, koja je također članica Regionalne lige i već je odigrala jedan susret te izgubila na gostovanju kod Izviđača.

Regionalna rukometna liga, 2. kolo:
Nexe – Croatia osiguranje, 17. 09., 18,15 sati

Ostali parovi 2. kola
Vardar PRO – Bosna BH Gas
Sutjeska – Metalurg
Metaloplastika – Izviđač Mi Grupa
Tatran – Crvena zvezda (odgođeno)
Borac m:tel – Lovćen

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!