Automoto

Lorenzo: "I dalje se borim za naslov"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 19.09.2011.
Lorenzo: "I dalje se borim za naslov"
Foto: EPA

U španjolskoj Aragoniji Australac Casey došao je do osme ovosezonske pobjede, a poslije utrke posebno je ponosan bio na činjenicu što je baš on ostvario 100. pobjedu Repsol Honde. Također, još jednim drugim mjestom zadovoljan je bio Dani Pedrosa, dok Lorenzo unatoč trećem mjestu ne odustaje od borbe za naslov.

U 14. utrci ove sezone Casey Stoner je došao i do osme pobjede te tako stavio jednu ruku na trofej namijenjen svjetskom prvaku u MotoGP klasi. Naravno da je u nedjeljno poslijepodne isijavao zadovoljstvom, a na utrku se osvrnuo sljedećim riječima:

"Prije utrke svi su bili zabrinuti zbog vjetra koji je pojačao te su uvjeti bili drukčiji nego u prvom dijelu vikenda. Start je bio prosječan, dao sam se malo lijevo i uspio izbjeći Danija. No, s vanjske strane je došao Spies i u prvom zavoju sam završio na trećem ili četvrtom mjestu."

Nakon toga Australac je prije završetka prvog kruga ipak vrati svoju poziciju, a o tome je, pak, rekao: "Želio sam što prije doći ispred njih jer naš motor je radio savršeno i mogao sam samo u toj utrci biti samo gubitnik. Kad sam prošao Danija, on se neko vrijeme držao, ali tada sam uspio u namjeri da ostvarim određenu prednost."

"Mislim da su se svi mučili s gumama, ali kako mi je motocikl bio odličan nije mi smetalo malo proklizavanja. Ostvariti 100. pobjedu za Repsol Hondu je nešto zaista posebno i veliku zahvalu upućujem cijeloj momčadi", završio je izlaganje vodeći čovjek Svjetskog prvenstva koji ima prednost od 44 boda pred drugoplasiranim Lorenzom.

Ipak, Španjolac na Yamahi nije bio drugoplasiran i na jučerašnjoj utrci već je treći put zaredom do za rukom pošlo Pedrosi. "Gubio sam nekoliko desetinki u prvom sektoru i kasnije nisam mogao smanjiti razliku. Drugi dio utrke sam dosta proklizavao i zabavljao se, ali šteta je što nisam bio bliže Stoneru. No, moj prioritet je bio kontrolirati prednost pred Lorenzom i Spiesom i doći do postolja", izjavio je Pedrosa.

Ovom dvojcu se na postolju, po prvi put u Aragoniji, pridružio Lorenzo, no on nije mogao biti posebno zadovoljan krajnjim ishodom te je ovako prokomentirao situaciju: "Dosta smo se mučili od početka utrke, gubili pozicije, a potom se oporavljali korak po korak. Nismo mogli više od postolja jer bilo je teško hvatati Danija na njegovoj stazi. Šteta, no i dalje se borimo za naslov i to je najvažnija stvar."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • labrador240119.09.2011. u 19:48
    Možeš se boriti, al se nečeš izboriti.
    labrador2401