Ostali sportovi

Centrometal drugi na Trofeju Nedelišća

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 19.09.2011.
Centrometal drugi na Trofeju Nedelišća
Foto: Mateja Gošćiej

Odbojkaši Centrometala na tradicionalnom su odbojkaškom turniru, Trofeju Nedelišća, osvojili drugo mjesto. Najprije su u polufinalu bili bolji od Borca, da bi u finalu izgubili od Graza.

Na sedmom tradicionalnom turniru "Trofej Nedelišća" odbojkašima Centrometala suprotstavile su se ekipe banjalučkog Borca, austrijskog Graza te slovenskog Šempetra.

U prvom polufinalnom susretu domaćin, Centrometal, svladao je Borac iz Banja Luke s 3:2 u setovima. Primači Vabec i Tomica Posavec, srednjaci Kovač i Marin Posavec, tehničar Gotal, korektor Todorović te libero Vuk započeli su susret s odbojkašima Borca.

Prvi set osvojila je domaća momčad s 25:23 ponajviše zahvaljujući servisima Marina Posavca, da bi u drugom Borac slavio istim rezultatom i vratio sve na 1:1 u setovima. Na početku trećeg seta trener Kirić Vabeca je zamijenio mladim Harambašićem i činilo se kako će upravo on prelomiti susret, no gosti su uspjeli osvojiti i treći set s 25:22.

Umjesto Kovača u četvrtom setu ulazi Puđ, dok se Gotal ponovno vraća u igru i Centrometal sada odnosi pobjedu 25:20. U tie-breaku domaćin je poveo 4:1, a svoju je prednost uspio sačuvati sve do 13:13. U dramatičnoj završnici domaći odbojkaši bivaju uspješniji te s 15:13 odnose i odlučujući, peti set te tako i konačnu pobjedu vrijednu finala.

Drugi polufinalni susret donio je dvoboj Graza i Šempetra u kojemu su odbojkaši austrijskog kluba slavili, također s 3:2 setovima, iako su odbojkaši Šempetra poveli susret s 2:0.

Graz se tako pridružio Centrometalu u finalu, dok je u utakmici za treće mjesto uslijedila prava borba Šempetra i Borca. U konačnici slovenska je momčad bila bolja s 3:2. U finalnom susretu Graz je uvjerljivo svladao momčad Centrometala s 3:0 u setovima, a trener Kirić uspio je proigrati sve svoje igrače.

Drugo mjesto odličan je plasman za domaću momčad pred kojom su još tri tjedna priprema prije početka prvenstva. Centrometalu neće nedostajati ni pripremnih utakmica, naime, već sljedećega vikenda sudjelovat će na pripremnom turniru u Sloveniji gdje će osim s domaćinom, Šempetrom, snage odmjeriti i s austrijskim Klagenfurtom.

Prvenstvo Hrvatske za odbojkaše Centormetala počinje 8. listopada kada će u prvom kolu zaigrati kod favorita prvenstva, osječke Murse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley19.09.2011. u 21:44
    pohvale sportnetu na praćenju ovog turnira, opet ste dokazali da (jedini) izvještavate s manje poznatih događaja
    Weasley