Nogomet

Kocijan: "Glavini je najteže"

Iz Virja: Ivana Strahija, Zvonka Keliš, Dino Brumec • srijeda, 21.09.2011.
Kocijan: "Glavini je najteže"
Foto: Davor Sajko

Virje je apsolvirano, a Varaždin je u osmini finala Kupa, no utakmica je u svojih 120 minuta pružila pregršt sadržaja. Prvoligaši su se pošteno namučili s agilnim trećeligašima, a iako je zadovoljan pobjedom, trener Varaždina Tomica Kocijan ipak ima briga.

Podravac je odigrao jako dobrih 120 minuta protiv Varaždina, a svi koji su gledali susret bili su impresionirani kondicijom koju su pokazali trećeligaši. Trenera Tomicu Kocijana protivnik međutim nije iznenadio: "Nije me iznenadio, to su takve utakmice, dečke sam pripremao na to, a k tome je teren bio malo manji od onog na što smo navikli."

Iako su prošli u osminu finala Kupa, Kocijan ipak nije zadovoljan: "Na neki način bih radije da smo izgubili, nego da smo dobili crveni karton i da ćemo bez Golubara biti u dvije utakmice, to mi je užasno žao."

Ne može se reći da je Varaždin briljirao u Virju, utakmica je dobivena tek nakon lutrije jedanaesteraca, a posebno se isticao problem s realizacijom: "Malo su igrači od mene dobili 'jezikovu juhu' pod poluvremenom, a u drugom poluvremenu je bilo bolje i imali smo dosta šansi, kao i u produžecima."

Podravac

Predsjednik NK Podravca, Mirko Lukić, ispričao nam je ponešto o svom klubu: "Prije tri godine proslavili smo 100 godina nogometa u Virju te smo sad već ušli u 103. sezonu našeg kluba. Konačno smo dočekali trenutak da je doslovno svih 18 igrača koji čine našu ekipu proizašlo iz škole nogometa u Virju.".

"Od 18 igrača koji su danas u zapisniku, polovicu čine juniori i kadeti kojih je u prvoj postavi pet ili šest. To je prije svega zasluga našeg trenera Vjekoslava Vučete, ali i ostalih trenera koji rade u mlađim dobnim kategorijama. Na putu smo da za nekoliko godina imamo još respektabilniju momčad nego što je to ona sada", dodao je još nešto i o budućim planovima kluba.

Jedanaesterci su uvijek lutrija, jeste li ih vježbali na treningu? "Nismo vježbali udarce s bijele točke, dečkima sam kazao, kad je došlo do toga, da sami odaberu tko će pucati. Moj jedini naputak je bio da puknu malo oštrije, nije to nikakva umjetnost."

Iznenađenje je svakako bilo to što je penal u 63. minuti pucao Dominik Glavina, a trener Kocijan objašnjava: "On si je sam uzeo loptu i pucao. E sad, to njemu ide na dušu, nemam mu što reći, njemu je najteže. Istina, da smo postigli taj gol, ne bi Golubar dobio crveni karton, a utakmica bi dalje išla sasvim drukčije."

Kako to da nije bilo Vugrinca? Očekivao se njegov povratak na travnjak. "Vugrinec ima problema s patelom u koljenju, nismo željeli riskirati. A vidjeli ste i sami kakva je bila utakmica, morali smo ga čuvati za subotu."

Kocijan je nakon utakmice, osim prolaskom u osminu finala, bio zadovoljan još nečime: "Sretan sam što smo dobili Pajača i čak Antoleka, koji je pokazao da je konkretan u nekim stvarima, pa možemo i na njih računati. Hoće li Pajač startati u subotu protiv Cibalije, to ćemo vidjeti na treninzima u toku tjedna."

Ušli preopušteno?

Ivan Conjar je nakon utakmice prokomentirao kako je momčad Varaždina u utakmicu možda ušla previše opušteno sa stavom da će lako svladati protivnika: "U utakmicu smo ušli preopušteno i dopustili smo protivnicima da se razigraju. Stvorili smo nekoliko šansi, no nismo iskoristili ni jednu što je uistinu žalosno, a budući da smo mi prvoligaši, a oni trećeligaši, trebali smo se mi više angažirati u utakmici."

"Možda je nekoliko pojedinaca ušlo previše opušteno misleći da će biti lako, no ovakve utakmice nikada nisu lake jer su protivnici uvijek jako motivirani, dok je svaki od nas morao dati sto posto od sebe da bi sve došlo do izražaja", dodao je Conjar.

Crveni karton i nekoliko prijetnji protivnika upozorili su Varaždince da se trebaju posložiti ukoliko ne žele primiti pogodak: "Kada se u utakmicu uđe s pola snage odmah se vidi da nije to - to i kada se još dogodi crveni karton mi s igračem manje moramo biti još oprezniji. Potom nam je protivnik stvorio dvije šanse te smo se mi počeli kontrolirati i čuvati loptu pa je sve nekako bolje krenulo", izjavio je Conjar.

Najbolju priliku za gol Varaždinci su imali na isteku 120. minute, a iako ona nije iskorištena nogometaši Varaždina u konačnici su bili bolji nakon izvođenja penala: "Imali smo mi nekoliko šansi, a najbolja prilika za gol bio je Pajačev slobodnjak kojega je golman Podravca obranio. Iako ne možemo biti zadovoljni najbitnija je pobjeda", zaključio je Conjar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 20:20
    Kol'ko para, tol'ko muzike...
    Obrisan korisnik