Nogomet

Jedinstvo, luzersi i ostale dileme

Sportnet • srijeda, 21.09.2011.
Jedinstvo, luzersi i ostale dileme

Već je osam kola bet-at-home.com Managera iza nas, a svaki tjedan sve je uzbudljivije. Novog tjednog pobjednika odlučivali su administrativni detalji, jer su na vrhu ekipe bile bodovno poravnate. U ukupnom poretku, nakon nekoliko tjedana dominacije ekipe "šime the dog", ponovno smo vidjeli promjenu u vodstvu...

Osam kola bet-at-home.com Managera već je iza nas, a kao i svakom prethodnom, ponovno je bilo uzbudljivo u borbi za našeg tjednog pobjednika. No, i u ukupnom poretku ponovno smo vidjeli smjenu na vrhu i sigurno nas do kraja jesenskog dijela očekuje neizvjesna borba za glavnu nagradu našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com, LCD televizor.

Uzduž i poprijeko analizirano je prošlo kolo Prve HNL. Od fantomskog pogotka u Koprivnici pa sve do tropenala, izraza kojeg je proročanski izmislio izvršni predsjednik jednog zagrebačkog prvoligaša, u Vinkovcima. Nezadovoljnika je bilo puno. Međutim, igrači bet-at-home.com Managera iskusni su i prekaljeni stari lisci loptanja na hrvatskim prvoligaškim travnjacima i sigurno su znali izbjeći sve zamke, ali i kako pogreške sudionika na terenu pretvoriti u svoje komparativne prednosti.

Pravila, pravila...

Kod nas je sve jasno, izvadak iz pravila natjecanja ne može biti precizniji, a upravo je iduće redove bilo potrebno primijeniti kako bismo u nevjerojatno izjednačenom osmom kolu saznali koji je naš tjedni pobjednik: "U slučaju da dvije ili više momčadi imaju isti broj bodova, one se rangiraju prema potrošenom budžetu u tom kolu natjecanja (od manjeg prema višem). Ako momčadi i dalje nisu razdvojene, rangiraju se po broju transfera (od manjeg broja prema većem, za to kolo natjecanja). Broj transfera odnosi se na broj izmjena u momčadi u odnosu na prethodno kolo." Eto, pravilo u ovom slučaju nije bilo tu da se krši, nego da nam pomogne izdvojiti tjednog pobjednika bet-at-home.com Managera.

Ekipa "Nk Jedinstvo" - 71 bod; ekipa "bobs luzers 3" - 71 bod, a obje ekipe potrošile su čitav budžet koji im je bio na raspolaganju. Stara i mudra izreka kaže Nomen est omen, ime je znak, ali, ne, mi nismo pobjednika odredili na temelju imena, kako bi se prema luzerskom nazivu drugo navedene ekipe moglo zaključiti! Nego je na temelju pravila igre prvo mjesto i zasluženu tjednu nagradu našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com, odnijela momčad "Nk Jedinstvo", iz jedinog razloga što u osmom kolu nije napravila niti jedan transfer, dok je suparnik "bobs luzers 3" napravio tri transfera u sastavu i tako si, na njegovu žalost, uskratio tjednu nagradu.

I ovotjedno povjerenje "Nk Jedinstva" imali su kapetan ekipe i fantastični strijelac i asistent Mateo Kovačić, drugi strijelci u ovom kolu, Leon Benko, Jurica Karabatić, Ivan Santini i Anas Sharbini, ali i svi ostali igrači, koji su jedinstveno doprinijeli da baš ova ekipa stigne do nagrade.

Tako blizu, tako daleko

No, i ostale ekipe ovog tjedna bile su raspoložene. Na trećem mjestu, sa samo bodom zaostatka, završila je "korana", koja je bila pobjednik sedmog kola pa i ne mora baš toliko žaliti za novom nagradom, dok su na četvrtom mjestu "goričani", kojima su samo dva malena boda nedostajala da osvoje vrh tjednog poretka. Uz neiskorišteni sav budžet, odlično su za "goričane" odigrali i Kovačić, ali i nova hajdučka nada Kukoč, bomba Anas Sharbini, spasitelj Puljana Karabatić te kapetan ekipe Filip Lončarić. Mudrom odlukom, Fićo je našao poziciju u sastavu umjesto Svetog Ivana Kelave, kojem su Krunine rotacije u momčadi osigurale zasluženi vikend odmora, nakon odlične predstave u Ligi prvaka protiv Reala.

I "bobs luzers 3" osvojili su identičan 71 bod, ali uz, također kapetana Kovačića i raspoložene braniče Karabatiće i Ibaneza, nedostajao je samo jedan jedini, maleni bod kako bi luzersi postali vinersi. Možda je na kraju ipak ime bilo presudno za lošu sreću ovog igrača.

Ukupni poredak bet-at-home.com Managera također je sve uzbudljiviji, tjedni dominacije ekipe "the dog šime" su iza nas, a vodstvo je s 346 bodova preuzela uporna i marljiva ekipa "Croteam999". Prošlotjedni pobjednik kola i ovotjedno trećeplasirana "korana" u velikom je naletu. Uzdignula se na drugo mjesto, samo jedan bod dijeli ju od vrha, a vidjet ćemo hoće li se ova fantastična serija nastaviti i u narednom kolu. Već spomenuti "the dog šime" je skliznuo na treće mjesto s osvojena 332 boda, ali za petama su mu "zadrugar" s bodom te "Zadar Bulls 4" s dva boda manjka. Primamljiva glavna nagrada, LCD televizor, izvlači ono najbolje od naših igrača, velikih ljubitelja i poznavatalja prilika u Prvoj HNL!

U devetom kolu ponovno nas očekuje nekoliko zanimljivih dvoboja. Dinamo, prije puta za Lyon i novi ogled u Ligi prvaka, mora gostovati kod Lokomotive, na Maksimiru. Hajduk će na Poljudu dočekati Slaven Belupo, borbu juga i sjevera vidjet ćemo u okršaju Zadra i Zagreba, a 'mali' dalmatinski derbi vidjet ćemo u susretu Šibenika i Splita. Možda će i najzanimljivije biti u Rijeci, gdje istoimeni domaćin dočekuje velikog rivala Istru 1961. U velikom kvarnersko-istarskom derbiju očekuje nas bitka za Sjeverni Jadran.

Bitka za nagrade našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com bespoštedno se nastavlja i idućeg vikenda. O tjednom pobjedniku sigurno će ponovno odlučivati detalji, a smjene na vrhu ukupnog poretka dokaz su kako do kraja jesenskog dijela prvenstva ima nade za sve igrače da stignu do konačnog cilja, naslova najbolje ekipe, ali i LCD televizora.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bobonjica21.09.2011. u 18:14
    Čestitam tjednom pobjedniku. Ja sam kreirao bobs luzerse
    bobonjica